Kustbevakningen

Kustbevakningen är en civil statlig myndighet som ansvarar för sjöövervakning och miljöräddningstjänst till sjöss på uppdrag av regering och riksdag. Under beredskapen för miljöräddning arbetar vi förebyggande med miljöövervakning, samtidigt som vi främjar en hållbar havsmiljö. Vi bedriver även tillsyn och kontroll av fiske, tull, gräns, jakt och naturvård till sjöss. Dessutom arbetar vi för att öka tryggheten genom sjötrafikövervakning och har ständig beredskap för sjöräddning. Dygnet runt, året om finns vi på plats längs Sveriges kust, där vi skyddar liv och miljö, nu och för framtiden.

Kustbevakningen är en arbetsplats som präglas av samarbete och engagemang över områdesgränserna. Här finns engagerade medarbetare med varierande kompetenser vilket skapar en dynamisk arbetsplats med ständiga möjligheter att lära nytt. Kustbevakningen arbetar med och har stort fokus på medarbetarskap och ledarskap och det är därför viktigt att din värdegrund stämmer överens med Kustbevakningens – helhetssyn, välvilja och engagemang. Kustbevakningen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter och rättigheter till alla. 

Beskrivning

Kustbevakningen söker en serviceman med placering vid kuststation Malmö. På stationen finns stationschef, biträdande stationschef och ett antal besättningar vilka bemannar stationens olika båtar och fartyg som verkar till sjöss.

Arbetsuppgifter

Som serviceman kommer du att utföra allmänna vaktmästaruppgifter och även administrativa arbetsuppgifter vid kuststationen Malmö samt i mindre omfattning även för kuststation Utland som är samlokaliserad på kuststation Malmö.

Tjänsten innebär att du är stationernas första kontaktperson i lokal- och servicefrågor och är kontakten gentemot hyresvärdar och dennes serviceorganisation. Du kommer därför att ha många interna som externa kontakter. Det ingår vidare att ansvara för de löpande göromålen gällande lokaler och kontorsservice på kontoret. Det kan till exempel vara posthantering, beställningar av material, hålla ordning och reda i lokalerna, fakturahantering, hantering av driftsrelaterade frågor rörande fordonsparken.

I arbetet ingår bland annat:

 • inre och yttre fastighetsskötsel och tillsyn
 • enklare reparations- och underhållsåtgärder
 • enklare/mindre snickeriarbeten
 • enklare underhåll och service på stationens mindre båtar
 • fordonsservice (tvätt, besiktning, hjulbyten, verkstadsbesök m.m.)
 • transporter (med tyngre släp)
 • truckkörning
 • avfallshantering
 • inventering och förrådshantering
 • varu- och posthantering
 • viss administration
 • systematiskt brandskyddsarbete
 • arbetsmiljöronder

Kvalifikationer

Som sökande har du lägst gymnasiekompetens i form av godkända slutbetyg/gymnasieexamen.  Stor vikt läggs vid tidigare erfarenhet av reparations- och underhållsåtgärder, tekniskt arbete i form av underhåll och service av mindre båtar eller motsvarande, enklare snickeriarbeten samt inre och yttre fastighetsskötsel.

Du är serviceinriktad och flexibel samt händig, kreativ och lösningsfokuserad. Det är av stor vikt att du trivs med att ta egna initiativ och arbeta självständigt. Du har vidare en god förmåga att samarbeta och möta människor.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och har god datorvana.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Villkor

Tjänsten är tidsbegränsad, från och med 2022-04-01, dock längst till och med 2024-03-31, med möjlighet till förlängning. 

För anställning krävs svenskt medborgarskap, körkort för personbil utan trafikvillkor, drogtest samt säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen.

Kustbevakningen medverkar i utlandsuppdrag och internationella insatser. I anställningen ingår därför en skyldighet att tjänstgöra utomlands i de fall det krävs för verksamheten.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 april 2022
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2021/162
Kontakt
 • John Månsson, Stationschef , 0708-20 17 54
Facklig företrädare
 • SACO/SRAT, TULL-KUST och Seko kontaktas via Kustbevakningens växel , 0776-70 70 00
Publicerat 2021-12-27
Sista ansökningsdag 2022-01-17

返回职位空缺页面