Kustbevakningen

Kustbevakningen är en civil statlig beredskapsmyndighet som ansvarar för sjöövervakning och miljöräddningstjänst till sjöss på uppdrag av regering och riksdag. Under beredskapen för miljöräddning arbetar vi förebyggande med miljöövervakning, samtidigt som vi främjar en hållbar havsmiljö. Vi bedriver även tillsyn och kontroll av fiske, tull, gräns, jakt och naturvård till sjöss. Dessutom arbetar vi för att öka tryggheten genom sjötrafikövervakning och har ständig beredskap för sjöräddning. Dygnet runt, året om finns vi på plats längs Sveriges kust, där vi skyddar liv och miljö, nu och för framtiden.

Kustbevakningen är en arbetsplats som präglas av samarbete och engagemang över områdesgränserna. Här finns engagerade medarbetare med varierande kompetenser vilket skapar en dynamisk arbetsplats med ständiga möjligheter att lära nytt. Kustbevakningen arbetar med och har stort fokus på medarbetarskap och ledarskap och det är därför viktigt att din värdegrund stämmer överens med Kustbevakningens – helhetssyn, välvilja och engagemang. Kustbevakningen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter och rättigheter till alla.

Beskrivning

Kustbevakningen befinner sig just nu i en expansiv fas där vi ökar antalet medarbetare. Vi söker därför dig som tidigare har arbetat som kustbevakare och som önskar att komma tillbaka för att på nytt göra en insats för en trygg, ren och levande havsmiljö.

Beroende på när du avslutade din anställning inom Kustbevakningen kan det bli aktuellt med kompletterande utbildningar för att kunna återgå i arbete. Om du blir aktuell för anställning får du en tidsbegränsad anställning med lön under utbildningstiden. Efter genomförd och godkänd utbildning övergår anställningen i en tillsvidareanställning vid någon av våra kuststationer i Sverige. I enkäten som är kopplad till denna annons har du möjlighet att lägga in önskemål om specifik tjänstgöringsort men det är verksamhetens behov som styr eventuell placering.

Kvalifikationer

  • Tidigare utnämnd kustbevakningstjänsteman
  • Arbetat som kustbevakare i Sverige (du bör ha arbetat i minst ett år efter genomförd grundutbildning)
  • God kännedom om de regler och föreskrifter som gäller för arbetet (det bör inte ha gått mer än 5-7 år sedan anställningen avslutades)
  • Giltigt B-körkort utan trafikvillkor automatväxel
  • Godkänt 2-årigt läkarintyg för sjöfolk i obegränsad fart, grupp 1 däck-säkerhetsbesättning (TSFS 2011:117), med giltighet till minst 2023-09-30 (krävs i rekryteringsprocessens senare del om du går vidare efter eventuell intervju) 

Vi ställer höga krav på personlig lämplighet med förmåga att hantera människor och myndighetsutövning. Du har starkt rättspatos och vill arbeta för en säker och trygg maritim miljö. Som kustbevakare bor du ofta på liten yta med dina kollegor vilket ställer höga krav på flexibilitet och anpassningsförmåga samt att du trivs med att arbeta nära dina kollegor, över tid och under dygnets alla timmar. Vidare kan du hantera både lugna och stressiga arbetspass samt den tempoväxling som yrket kräver. Du har hög personlig mognad och handlingskraft tillsammans med gott omdöme och god samarbetsförmåga. Du har även god datorvana samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Urvalsprocessen kommer att bestå av intervjuer, referenstagning samt fysiskt test. Inför beslut kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet, där dokumentation och referenser från din tidigare anställning kommer att ha stor betydelse.

Villkor

Anställningen inleds med en tidsbegränsad anställning under utbildningsperioden. Vid godkänd utbildning och om du bedöms lämplig övergår den tidsbegränsade anställningen till en tillsvidareanställning.

För anställning krävs svenskt medborgarskap, körkort för personbil, drogtest samt säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen.

Kustbevakningen medverkar i utlandsuppdrag och internationella insatser. I anställningen ingår därför en skyldighet att tjänstgöra utomlands i de fall det krävs för verksamheten.

Vid tillsvidareanställning medföljer även en skyldighet att krigsplaceras.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 6
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Ospecificerad arbetsort
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer 2023/21
Kontakt
  • Tony Holmberg, Rekryterande chef, 026-188650
Facklig företrädare
  • SACO/SRAT, TULL-KUST och Seko kontaktas via Kustbevakningens växel , 0776-707000
Publicerat 2023-03-27
Sista ansökningsdag 2023-04-17

返回职位空缺页面