Kustbevakningen

Kustbevakningen är en civil statlig beredskapsmyndighet som ansvarar för sjöövervakning och miljöräddningstjänst till sjöss på uppdrag av regering och riksdag. Under beredskapen för miljöräddning arbetar vi förebyggande med miljöövervakning, samtidigt som vi främjar en hållbar havsmiljö. Vi bedriver även tillsyn och kontroll av fiske, tull, gräns, jakt och naturvård till sjöss. Dessutom arbetar vi för att öka tryggheten genom sjötrafikövervakning och har ständig beredskap för sjöräddning. Dygnet runt, året om finns vi på plats längs Sveriges kust, där vi skyddar liv och miljö, nu och för framtiden.

Kustbevakningen är en arbetsplats som präglas av samarbete och engagemang över områdesgränserna. Här finns engagerade medarbetare med varierande kompetenser vilket skapar en dynamisk arbetsplats med ständiga möjligheter att lära nytt. Kustbevakningen arbetar med och har stort fokus på medarbetarskap och ledarskap och det är därför viktigt att din värdegrund stämmer överens med Kustbevakningens – helhetssyn, välvilja och engagemang. Kustbevakningen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter och rättigheter till alla.

Beskrivning

Kustbevakningen söker en fartygsinspektör skepp till fartygsteknikenheten inom materiel- och lokalförsörjningsavdelningen med placering i Karlskrona. Fartygsteknikenheten är den enhet inom materiel- och lokalförsörjningsavdelningen som ansvarar för underhåll och vidmakthållande av Kustbevakningens fartyg.

Fartygsinspektören säkerställer att fartygen inom ansvarsområdet är sjövärdiga, säkra och tillgängliga. Fartygsinspektören stöttar fartygens besättningar i det dagliga underhållsarbetet och planerar, genomför och följer upp större översyner, tillsammans med leverantörer och besättningar.

Arbetsuppgifter

Kustbevakningen söker en fartygsinspektör skepp med inriktning underhåll av skeppstekniska system och materiel som exempelvis maskin- och elektrosystem, däcksutrustningar och skrov. Arbetet innebär kontakter med såväl leverantörer som Kustbevakningens besättningar och ansvar för egen budget. Materiel- och lokalförsörjningsavdelningen har övergripande och samordnande uppgifter inom teknisk utveckling, tekniskt underhåll och vidmakthållande. Du kommer att tillhöra fartygsteknikenheten, som är en del av materiel- och lokalförsörjningsavdelningen.

Gillar du frihet under ansvar, mycket teknik och en god arbetsmiljö? Då erbjuder vi ett utvecklande, kreativt och fritt arbete i ett positivt team som värdesätter god service och goda relationer.

Både inrikes- och utrikes tjänsteresor kan förekomma.

Kvalifikationer

Som sökande har du lägst gymnasiekompetens i form av godkända slutbetyg/gymnasieexamen och eftergymnasial utbildning med en för anställningen relevant inriktning eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga av arbetsgivaren.

Genom tidigare arbete har du införskaffat dig god kunskap och bred erfarenhet vad gäller arbete inom de områden som fartygsteknikenheten verkar inom.

Du har god förmåga att samarbeta och samverka samt skapa och vårda relationer - vi lägger därför stor vikt vid bedömning av dina sociala egenskaper, samt sätter högt värde på dina förmågor och egenskaper som behövs för arbetsuppgifterna.

Du trivs både med att arbeta självständigt och tillsammans med andra i ett team. Du är självgående och tar egna initiativ samt har ett stort intresse för teknik och utveckling. Du är professionell och ansvarstagande med en ödmjuk inställning.

Vi förutsätter att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som på engelska.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor som bedöms relevanta för tjänsten.

Villkor

Tillsvidareanställning med inledande provanställning i 6 månader. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Placeringsort: Karlskrona.

För anställning krävs svenskt medborgarskap, körkort för personbil, drogtest samt säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen.

Kustbevakningen medverkar i utlandsuppdrag och internationella insatser. I anställningen ingår därför en skyldighet att tjänstgöra utomlands i de fall det krävs för verksamheten.

Vid tillsvidareanställning medföljer även en skyldighet att krigsplaceras. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast möjligt enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Karlskrona
Län Blekinge län
Land Sverige
Referensnummer 2023/45
Kontakt
  • Björn Spångberg, enhetschef, 070-9202532
Facklig företrädare
  • SACO/SRAT, TULL-KUST och Seko kontaktas via Kustbevakningens växel , 0776-707000
Publicerat 2023-03-09
Sista ansökningsdag 2023-03-30

返回职位空缺页面