Kustbevakningen

Kustbevakningen är en civil statlig beredskapsmyndighet som ansvarar för sjöövervakning och miljöräddningstjänst till sjöss på uppdrag av regering och riksdag. Under beredskapen för miljöräddning arbetar vi förebyggande med miljöövervakning, samtidigt som vi främjar en hållbar havsmiljö. Vi bedriver även tillsyn och kontroll av fiske, tull, gräns, jakt och naturvård till sjöss. Dessutom arbetar vi för att öka tryggheten genom sjötrafikövervakning och har ständig beredskap för sjöräddning. Dygnet runt, året om finns vi på plats längs Sveriges kust, där vi skyddar liv och miljö, nu och för framtiden.

Kustbevakningen är en arbetsplats som präglas av samarbete och engagemang över områdesgränserna. Här finns engagerade medarbetare med varierande kompetenser vilket skapar en dynamisk arbetsplats med ständiga möjligheter att lära nytt. Kustbevakningen arbetar med och har stort fokus på medarbetarskap och ledarskap och det är därför viktigt att din värdegrund stämmer överens med Kustbevakningens – helhetssyn, välvilja och engagemang. Kustbevakningen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter och rättigheter till alla.

Beskrivning
Kustbevakningen söker en IT-tekniker med inriktning applikationssupport med placering i Karlskrona. 

IT-avdelningen har helhetsansvar för utveckling, drift och support av IT-system som används både ombord på fartyg och flygplan samt på kontor. Support av Kustbevakningens egenutvecklade verksamhetssystem är en mycket viktig och vital funktion i myndighetens totala behov av IT-support.

Som IT-tekniker kommer du att arbeta på Klient och Supportenheten inom IT-avdelningen. Enheten består idag av tretton medarbetare som svarar för drift och support av Kustbevakningens kontors-IT och viktiga verksamhetssystem.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som IT-tekniker – med inriktning applikationssupport:
Daglig support, felsökning, drift och förvaltningsarbete i Kustbevakningens egenutvecklade verksamhetssystem.

Delta i ärende, incidenthantering och utvecklingsarbete inom ansvarsområdet.

Tjänsteresor ingår i anställningen, både in- och utrikes. Det geografiska arbetsområdet är hela Sverige, men beroende på var Kustbevakningens land/hav/luftgående enheter befinner sig kan utlandsresor förekomma. IT-beredskapstjänstgöring, huvudsakligen i hemmet, kan komma att ingå i tjänsten.

Kvalifikationer
Som sökande har du lägst gymnasieutbildning med eftergymnasial utbildning inom IT-området eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga av arbetsgivaren.

Du ska ha mycket goda erfarenheter av användarsupport inom egenutvecklade applikationer samt erfarenhet av SQL-databaser och Transact-SQL.

Du har några års arbetserfarenhet inom IT och en god förmåga att lyssna på och förstå användaren.

Du ska också ha erfarenhet av arbete i en ITIL organisation samt erfarenhet av systemförvaltning.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi söker dig som är strukturerad, noggrann, analytisk och engagerad samt kan se saker ur ett helhetsperspektiv och är lösningsorienterad.

Meriterande är om du har:
Erfarenhet av systemutveckling och testning.

Erfarenhet av webbserver Microsoft IIS.

Certifiering i ITIL

Villkor
Anställningen är tillsvidare med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer planeras att hållas under vecka 26, eller enligt överenskommelse.

För anställning krävs svenskt medborgarskap, drogtest samt säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen.

Kustbevakningen medverkar i utlandsuppdrag och internationella insatser. I anställningen ingår därför en skyldighet att tjänstgöra utomlands i de fall det krävs för verksamheten. IT-beredskap kan förekomma i tjänsten.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Karlskrona
Län Blekinge län
Land Sverige
Referensnummer 2024/109
Kontakt
  • Anders Hjelmberg, 0721-878601
Facklig företrädare
  • SACO/SRAT, TULL-KUST och Seko kontaktas via Kustbevakningens växel , 0776-707000
Publicerat 2024-06-12
Sista ansökningsdag 2024-06-23

Tillbaka till lediga jobb