Kustbevakningen

Kustbevakningen är en civil statlig myndighet som ansvarar för sjöövervakning och miljöräddningstjänst till sjöss på uppdrag av regering och riksdag. Under beredskapen för miljöräddning arbetar vi förebyggande med miljöövervakning, samtidigt som vi främjar en hållbar havsmiljö. Vi bedriver även tillsyn och kontroll av fiske, tull, gräns, jakt och naturvård till sjöss. Dessutom arbetar vi för att öka tryggheten genom sjötrafikövervakning och har ständig beredskap för sjöräddning. Dygnet runt, året om finns vi på plats längs Sveriges kust, där vi skyddar liv och miljö, nu och för framtiden.

Kustbevakningen är en arbetsplats som präglas av samarbete och engagemang över områdesgränserna. Här finns engagerade medarbetare med varierande kompetenser vilket skapar en dynamisk arbetsplats med ständiga möjligheter att lära nytt. Kustbevakningen arbetar med och har stort fokus på medarbetarskap och ledarskap och det är därför viktigt att din värdegrund stämmer överens med Kustbevakningens – helhetssyn, välvilja och engagemang. Kustbevakningen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter och rättigheter till alla. 

Beskrivning

Kustbevakningens IT-avdelning finns i Karlskrona, Stockholm och Göteborg. Avdelningen har ansvar för utveckling och drift av system som används av alla delar i Kustbevakningen, som stöd till kustbevakningstjänstemän och medarbetare på kontoren. IT avdelningen använder ett agilt arbetssätt och moderna verktyg samt strävar efter att kontinuerligt utvecklas för att kunna möta en omvärld i snabb förändring.

Arbetsuppgifter

Kustbevakningen söker en it-tekniker, med inriktning teknisk systemägare, till IT-avdelningen vid Kustbevakningen i Karlskrona.  Som it-tekniker kommer du att arbeta på IT-driftenheten vilken inom kort innebär att vi av sjutton medarbetare och som ansvarar för drift och support av våra IT-system.

I tjänsten ingår att vara teknisk systemägare för ett antal IT-system och det innebär att du i nära samarbete med den funktionella systemägaren, som finns i verksamheten, prioriterar de funktionella krav som verksamheten har. Du är ansvarig att översätta dessa funktionella krav till tekniska krav samt se till att de sätts i produktion i samarbete med dina kollegor på IT-avdelningen samt med våra leverantörer.  

Det innebär även att du är ansvarig för att IT-systemen uppfyller de tekniska- och säkerhetskrav som ställs för att IT-systemet ska kunna driftas på myndighetens IT-infrastruktur. I tjänsten ingår IT-beredskap.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom IT-området eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga. Du har flerårig erfarenhet som it-tekniker i en Microsoftmiljö. Du har erfarenhet av arbete i en ITIL organisation liksom du har erfarenhet av systemförvaltning i komplex IT-miljö.

Meriterande är om du har erfarenhet av ITIL certifiering samt erfarenhet av felsökning, förbättringar och förebyggande arbete i Microsoft SQL-serverdatabasmiljö. Meriterande är också om du har erfarenhet av systemägarskap.

För att bli framgångsrik i rollen som teknisk systemägare förutsätts att du är kommunikativ, lyhörd, och har en mycket god förmåga att samarbeta i grupp. Du är prestigelös, ansvarstagande och strukturerad samt att du därtill har en pedagogisk förmåga och kan se saker ur ett helhetsperspektiv. Du är modig och med ett stort engagemang för det du gör samt att du är van att arbeta professionellt och lösningsinriktat. Vi förutsätter att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som på engelska.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid såväl din utbildningsbakgrund och erfarenhet som dina personliga egenskaper och förmågor. Som en del i urvalsprocessen kan tester komma att användas.


Villkor

Anställningen är tillsvidare med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Tjänsteresor ingår i anställningen, både in- och utrikes. Det geografiska arbetsområdet är hela Sverige, men beroende på var Kustbevakningens land/hav/luftgående enheter befinner sig, kan utlandsresor förekomma. IT-beredskapstjänstgöring, huvudsakligen i hemmet, ingår i tjänsten.

För anställning krävs svenskt medborgarskap, körkort för personbil, drogtest samt säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen.

Kustbevakningen medverkar i utlandsuppdrag och internationella insatser. I anställningen ingår därför en skyldighet att tjänstgöra utomlands i de fall det krävs för verksamheten.

Vid tillsvidareanställning medföljer även en skyldighet att krigsplaceras. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Karlskrona
Län Blekinge län
Land Sverige
Referensnummer 2021/63
Kontakt
  • Anders Hjelmberg, 072-187 86 01
Facklig företrädare
  • SACO/SRAT, TULL-KUST och Seko kontaktas via Kustbevakningens växel , 0776-70 70 00
Publicerat 2021-05-21
Sista ansökningsdag 2021-06-13

Zurück zu Stellenangeboten