Kustbevakningen

Kustbevakningen är en civil statlig myndighet som ansvarar för sjöövervakning och miljöräddningstjänst till sjöss på uppdrag av regering och riksdag. Under beredskapen för miljöräddning arbetar vi förebyggande med miljöövervakning, samtidigt som vi främjar en hållbar havsmiljö. Vi bedriver även tillsyn och kontroll av fiske, tull, gräns, jakt och naturvård till sjöss. Dessutom arbetar vi för att öka tryggheten genom sjötrafikövervakning och har ständig beredskap för sjöräddning. Dygnet runt, året om finns vi på plats längs Sveriges kust, där vi skyddar liv och miljö, nu och för framtiden.

Kustbevakningen är en arbetsplats som präglas av samarbete och engagemang över områdesgränserna. Här finns engagerade medarbetare med varierande kompetenser vilket skapar en dynamisk arbetsplats med ständiga möjligheter att lära nytt. Kustbevakningen arbetar med och har stort fokus på medarbetarskap och ledarskap och det är därför viktigt att din värdegrund stämmer överens med Kustbevakningens – helhetssyn, välvilja och engagemang. Kustbevakningen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter och rättigheter till alla. 

Beskrivning

Kustbevakningen söker en biträdande stationschef till kuststationen i Malmö. Ks Malmö ingår i kuststationsenheten syd som består av sju kuststationer. Vid stationen arbetar, förutom stationschefen, en serviceman och ett antal besättningar vilka bemannar stationens olika båtar och fartyg och verkar till sjöss inom Kustbevakningens alla olika verksamhetsområden.

Arbetsuppgifter

Som biträdande stationschef förväntas du bistå i att planera, leda och svara för stationens operativa verksamhet utifrån en helhetssyn samt svara för att fartyg och materiel ständigt är operativt användbara. Du ska verka för och agera efter Kustbevakningens värdegrund och ledningsfilosofi. Som biträdande stationschef förväntas du verka för samordning och ett effektivt samarbete med övriga stationer, enheter och ledning för att nå satta verksamhetsmål. I befattningen som biträdande stationschef ingår både arbetslednings- och personalansvar. Personalansvaret omfattar bland annat kompetensplanering, ansvar för medarbetarnas arbetsmiljö inklusive systematiskt arbetsmiljöarbete och riskbedömningar, utvecklings- och lönesamtallikabehandlingsfrågor samt svåra och personalstödjande samtal. Den biträdande stationschefen har också mål-, resultat- och budgetansvar för verksamheten inom ramen för tilldelade uppgifter och resurser. Här i ingår ett ansvar för den interna styrningen och kontrollen inom ansvars- och verksamhetsområdet.

I arbetsuppgifterna ingår även att företräda Kustbevakningen i olika sammanhang, omvärldsbevakning samt samverkan med andra myndigheter och organisationer. I övrigt ingår arbetsuppgifter enligt stationschefens ledning och anvisning. Du ingår i stationens ledningsgrupp med stationschef och befälhavare. Du deltar i ledningsgruppens arbete för att leda och utveckla stationens verksamhet och arbetssätt samt kommunicera gemensamma budskap.

Kvalifikationer

Som sökande har du en utbildningsbakgrund som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten samt erfarenhet av att leda andra. God kännedom om Kustbevakningens operativa verksamhet och dess uppdrag samt kustbevakningens grundutbildning är meriterande. För att vara framgångsrik i rollen är ett gott omdöme, personlig styrka och integritet viktiga parametrar. Som person är du prestigelös, kommunikativ och din samarbetsförmåga är dokumenterat god. Vi ser gärna att du har egenskaper som att vara metodisk, noggrann och regelorienterad. 

Du är mål- och resultatinriktad, har mycket god administrativ förmåga och är analytisk. Du har god förmåga att delegera arbetsuppgifter, stimulera medarbetare till goda insatser och förmåga att fatta beslut. Andra egenskaper som krävs är mycket god förmåga att organisera, strukturera och administrera. Du behöver vara en god lagspelare samtidigt som du har hög integritet och är noggrann och engagerad.

Du har god datorvana och erfarenhet av att arbete med IT-stöd. Vi förutsätter att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som på engelska. När vi anställer lägger vi stor vikt vid din dina personliga egenskaper och förmågor. Som en del i urvalsprocessen kan tester komma att användas.

Villkor

Anställningen är tillsvidare. Provanställning tillämpas. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. För anställning krävs svenskt medborgarskap, körkort för personbil, drogtest samt säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen. Kustbevakningen medverkar i utlandsuppdrag och internationella insatser. I anställningen ingår därför en skyldighet att tjänstgöra utomlands i de fall det krävs för verksamheten. Vid tillsvidareanställning medföljer även en skyldighet att krigsplaceras.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2021/169
Kontakt
  • John Månsson, Stationschef , 0708-20 17 54
Facklig företrädare
  • SACO/SRAT, TULL-KUST och Seko kontaktas via Kustbevakningens växel , 0776-70 70 00
Publicerat 2021-12-31
Sista ansökningsdag 2022-01-20

Tilbage til Ledige stillinger