Kustbevakningen

Kustbevakningen är en civil statlig beredskapsmyndighet som ansvarar för sjöövervakning och miljöräddningstjänst till sjöss på uppdrag av regering och riksdag. Under beredskapen för miljöräddning arbetar vi förebyggande med miljöövervakning, samtidigt som vi främjar en hållbar havsmiljö. Vi bedriver även tillsyn och kontroll av fiske, tull, gräns, jakt och naturvård till sjöss. Dessutom arbetar vi för att öka tryggheten genom sjötrafikövervakning och har ständig beredskap för sjöräddning. Dygnet runt, året om finns vi på plats längs Sveriges kust, där vi skyddar liv och miljö, nu och för framtiden.

Kustbevakningen är en arbetsplats som präglas av samarbete och engagemang över områdesgränserna. Här finns engagerade medarbetare med varierande kompetenser vilket skapar en dynamisk arbetsplats med ständiga möjligheter att lära nytt. Kustbevakningen arbetar med och har stort fokus på medarbetarskap och ledarskap och det är därför viktigt att din värdegrund stämmer överens med Kustbevakningens – helhetssyn, välvilja och engagemang. Kustbevakningen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter och rättigheter till alla.

Beskrivning
Kustbevakningen söker en handläggare till Operativa sjöövervakningssektionen, med inriktning fiske, med placering vid Göteborgskontoret.

Sektionen handlägger frågor som rör fiskerikontroll, naturvård, jakt, tullkontroll, gränskontroll, sjötrafikövervakning och sjösäkerhetstillsyn.

Arbetsuppgifter
Vara sakkunnig inom verksamhetsområdet fiske.

Aktivt bidra till och stödja den operativa verksamheten genom att planera, följa upp och analysera den sjögående, flygande och landbaserade operativa verksamheten samt vara ett kompetensstöd åt KustE och flygenheten i frågor gällande fiskerikontroll.

Samverka regionalt, nationellt och internationellt med andra myndigheter och organisationer såsom Havs- och vattenmyndigheten, Länsstyrelser, kommuner, Polis, EFCA m.fl. samt hålla samman den operativ samverkan som sker genom andra enheter inom myndigheten inom ansvarsområdet fiskerikontroll.

Verka som Kustbevakningens sammanhållande representant i Havs- och vattenmyndighetens taktiska planeringsgrupp (TPG). Bidra till framtagandet av myndighetsgemensamma förslag till inriktning av fiskerikontrollen.

Medverka i operativ planering, analys och uppföljning av verksamheten genom att övergripande följa upp utförda patruller och värdera och bedöma resultat, samt använda resultatet som underlag för kommande planering.

Att planera pådrag, inrikta och följa upp den övervakningen samt kontrollverksamheten genom att hålla samman arbetet och lämna stöd till KustE.

Medverka i framtagandet av handlingsplaner genom att bryta ner och konkretisera verksamhetsplanen och vara behjälplig i framtagandet av stationernas handlingsplaner så att Kustbevakningen når målen med verksamheten.

Delta i framtagande av tillsynsplan fiskerikontroll tillsammans med Havs- och vattenmyndigheten.

Handlägga ärenden inom eget ansvarsområde samt svara på remisser och ingå i myndighetens processteam för fiskerikontrollsfrågor.

Att ingå i myndighetens stabsberedskap.

Medverka vid utbildningar.

Medverka i myndighetens utveckling inom fiskerikontroll, genom att utveckla och förenkla kontrollverksamheten bl a genom att driva nätverk med Kuststationerna representanter.

Arbetsuppgifter i övrigt enligt Operativa sjöövervakningssektionens chef

Kvalifikationer
Vi söker dig med högskoleutbildning med för tjänsten relevant inriktning eller Kustbevakningens grundutbildning. Du har också dokumenterat goda kunskaper av yrkesfiske samt att du har ett intresse för naturvårds- och jaktfrågor och fritidsfiske.

Du tar egna initiativ, är pedagogisk, noggrann och engagerad. Du är också flexibel och har lätt för att hantera flera arbetsuppgifter samtidigt. Vidare är du van vid att självständigt planera och genomföra ditt arbete. Du trivs med att arbeta självständigt men också tillsammans med andra, du är kommunikativ och har god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Vi förutsätter att du har god datorvana. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor
Anställningen tills vidare med tillträde snarast enligt överenskommelse.

För anställning krävs svenskt medborgarskap, körkort för personbil, drogtest samt säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen.

Kustbevakningen medverkar i utlandsuppdrag och internationella insatser. I anställningen ingår därför en skyldighet att tjänstgöra utomlands i de fall det krävs för verksamheten.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/172
Kontakt
  • Fredrik Hallerström, 0709-727 891
Facklig företrädare
  • SACO/SRAT, TULL-KUST och Seko kontaktas via Kustbevakningens växel , 0776-70 70 00
Publicerat 2022-01-04
Sista ansökningsdag 2022-01-30

Tilbage til Ledige stillinger