Kustbevakningen

Kustbevakningen är en civil statlig myndighet som ansvarar för sjöövervakning och miljöräddningstjänst till sjöss på uppdrag av regering och riksdag. Under beredskapen för miljöräddning arbetar vi förebyggande med miljöövervakning, samtidigt som vi främjar en hållbar havsmiljö. Vi bedriver även tillsyn och kontroll av fiske, tull, gräns, jakt och naturvård till sjöss. Dessutom arbetar vi för att öka tryggheten genom sjötrafikövervakning och har ständig beredskap för sjöräddning. Dygnet runt, året om finns vi på plats längs Sveriges kust, där vi skyddar liv och miljö, nu och för framtiden.

Kustbevakningen är en arbetsplats som präglas av samarbete och engagemang över områdesgränserna. Här finns engagerade medarbetare med varierande kompetenser vilket skapar en dynamisk arbetsplats med ständiga möjligheter att lära nytt. Kustbevakningen arbetar med och har stort fokus på medarbetarskap och ledarskap och det är därför viktigt att din värdegrund stämmer överens med Kustbevakningens – helhetssyn, välvilja och engagemang. Kustbevakningen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter och rättigheter till alla. 

Beskrivning

Kustbevakningen söker en IT-tekniker, med inriktning mot Server/Lagring/AD/Exchange, till IT-avdelningen vid Kustbevakningen i Karlskrona.

IT-avdelningen har helhetsansvar för utveckling, drift och support av IT-system som används både ombord på fartyg och flygplan samt på kontor.

Som IT-tekniker kommer du att arbeta på IT-driftsenheten inom IT-avdelningen. Enheten består inom kort av sjutton medarbetare som svarar för drift och support av IT-system.

Arbetsuppgifter

Som IT-tekniker med inriktning mot Server/Lagring/AD/Exchange blir dina huvudsakliga arbetsuppgifter daglig drift, support och förvaltning av Kustbevakningens Server/Lagringsmiljö som består av standardprodukter såsom Windows Server, VMware och Netapp. Arbetsuppgifterna kommer även att bestå av daglig drift, support och förvaltning av AD samt Exchange i servermiljö, daglig drift och förvaltning av Kustbevakningens Datacenter samt medverkan i utvecklingsarbeten inom ansvarsområdet. Du kommer även att deltaga i upphandlingar samt dokumentationsarbete. I tjänsten ingår IT-beredskap.

Kvalifikationer

Som sökande har du lägst gymnasieutbildning med eftergymnasial utbildning inom IT-området eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga av arbetsgivaren. Vi ser även att du har flerårig erfarenhet av drift/support i en större/avancerad supportorganisation i en Datacenter-miljö, djup kunskap inom AD och ADFS samt bred kunskap inom Exchange. Erfarenhet av arbete i en ITIL organisation såväl som erfarenhet av systemförvaltning är nödvändigt för tjänsten.

Meriterande är om du har erfarenhet av: Microsoft SCOM, Microsoft Certifikathantering ADCS, MS SQL, VMware, Veeam Backup och Replikering samt Netapp lagring eller liknande.

Kustbevakningens centrala server-, AD- och Exchange-miljö är en mycket viktig funktion och vi ser en ökad användning i framtiden, därför lägger vi mycket stor vikt vid din förmåga till att ta till dej nya tekniker och lära nya saker. Samverkan och samarbete med så väl intern personal som externa kontaktytor är mycket viktigt. Du är kommunikativ, lyhörd med mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, på svenska såväl som på engelska.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Anställningen är tillsvidare med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Tjänsteresor ingår i anställningen, både in- och utrikes. Det geografiska arbetsområdet är hela Sverige, men beroende på var Kustbevakningens land/hav/luftgående enheter befinner sig, kan utlandsresor förekomma. IT-beredskapstjänstgöring, huvudsakligen i hemmet, ingår i tjänsten.

För anställning krävs svenskt medborgarskap, körkort för personbil, drogtest samt säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen.

Kustbevakningen medverkar i utlandsuppdrag och internationella insatser. I anställningen ingår därför en skyldighet att tjänstgöra utomlands i de fall det krävs för verksamheten.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Karlskrona
Län Blekinge län
Land Sverige
Referensnummer 2021/66
Kontakt
  • Enhetschef Anders Hjelmberg, åter 26/7. Tfn, 0721- 878 601
Facklig företrädare
  • SACO/SRAT, TULL-KUST och Seko kontaktas via Kustbevakningens växel , 0776-70 70 00
Publicerat 2021-07-05
Sista ansökningsdag 2021-07-25

Takaisin avoimiin työpaikkoihin