Kustbevakningen

Kustbevakningen är en civil statlig myndighet som ansvarar för sjöövervakning och miljöräddningstjänst till sjöss på uppdrag av regering och riksdag. Under beredskapen för miljöräddning arbetar vi förebyggande med miljöövervakning, samtidigt som vi främjar en hållbar havsmiljö. Vi bedriver även tillsyn och kontroll av fiske, tull, gräns, jakt och naturvård till sjöss. Dessutom arbetar vi för att öka tryggheten genom sjötrafikövervakning och har ständig beredskap för sjöräddning. Dygnet runt, året om finns vi på plats längs Sveriges kust, där vi skyddar liv och miljö, nu och för framtiden.

Kustbevakningen är en arbetsplats som präglas av samarbete och engagemang över områdesgränserna. Här finns engagerade medarbetare med varierande kompetenser vilket skapar en dynamisk arbetsplats med ständiga möjligheter att lära nytt. Kustbevakningen arbetar med och har stort fokus på medarbetarskap och ledarskap och det är därför viktigt att din värdegrund stämmer överens med Kustbevakningens – helhetssyn, välvilja och engagemang. Kustbevakningen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter och rättigheter till alla. 

Beskrivning

Denna annons avser samma tjänst som annonser med ref. nr 2022/12 och 2022/13

Kustbevakningen söker en handläggare till metodutvecklingsavdelningen enheten för sjöövervakning med placering i Karlskrona, Göteborg eller Stockholm.

Enheten för sjöövervakning tillhör metodutvecklingsavdelningen som ansvarar för att utveckla och reglera metoder och tillvägagångssätt för kustbevakningsverksamheten. Avdelningen ska se till att myndigheten på ett optimalt sätt lever upp till krav på operativ förmåga och att den operativa verksamheten har stöd av effektiva och säkra metoder. I detta innefattas bland annat att beskriva metoder och operativa förmågor i kustbevakningsverksamheten samt att i samverkan med operativa avdelningen medverka i implementering av dessa och ta fram planer för uppföljning och utvärdering av metoder.

Metodutvecklingsavdelningen enheten för sjöövervakning ansvarar för att utveckla och implementera vilka metoder och metodmässiga förmågor myndigheten ska ha i kustbevakningsverksamheten avseende sjöövervakning (fiskerikontroll, sjösäkerhet, gränskontroll, miljöövervakning m.m. utifrån kontroll och brottsbekämpning).

I enhetens uppgifter ingår bland annat riskanalys, metodik, styrning, uppföljning och övrigt stöd.

Arbetsuppgifter

Som handläggare på enheten ska du handlägga uppdrag inom enhetens arbetsområde. Du kommer ha ansvar för egna arbetsområden och ingå i myndighetsgemensamma uppdrag. Du kommer få leda projekt både inom enheten och i projekt som sträcker sig över avdelningsgränserna.

Du kommer att leda och medverka i uppföljningsarbetet inom enhetens ansvarsområde.

Kvalifikationer

Du som söker har högskoleutbildning med en för anställningen relevant inriktning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Genom tidigare arbete har du införskaffat dig god kunskap och bred erfarenhet vad gäller arbete inom de områden som metodutvecklingsavdelningen enheten för sjöövervakning verkar inom.

Erfarenhet av att arbeta med beskrivna områden inom Kustbevakningen, Polismyndigheten, Tullverket eller närliggande verksamhet är meriterande.

Din förmåga att lyssna, vara analytisk, rak och tydlig i din kommunikation är mycket god samtidigt som du kan föra en konstruktiv dialog, samverka och skapa ett gott arbetsresultat. Kustbevakningen är en brottsbekämpande myndighet med därtill höga krav på rättssäkerhet ser vi det som mycket viktigt att du har ett etiskt förhållningssätt.

Du är intresserad av metodutveckling och uppföljning av verksamheten. Du har en helhetssyn och har en förmåga att sätta den egna enhetens arbete i ett större sammanhang. Du kan strukturera information, skapa överblick, beskriva, reglera och följa upp verksamheten.

Vi förutsätter att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift såväl på svenska som engelska.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid din formella bakgrund som bedöms relevant för uppdraget liksom dina personliga egenskaper och förmågor.

Villkor

Tillsvidareanställning med tillträde 1 mars eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Karlskrona, Göteborg eller Stockholm.

För anställning krävs svenskt medborgarskap, körkort för personbil, drogtest samt säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen.

Kustbevakningen medverkar i utlandsuppdrag och internationella insatser. I anställningen ingår därför en skyldighet att tjänstgöra utomlands i de fall det krävs för verksamheten.

Vid tillsvidareanställning medföljer även en skyldighet att krigsplaceras.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Karlskrona
Län Blekinge län
Land Sverige
Referensnummer 2021/131
Kontakt
  • Magnus Bergman, enhetschef, 0731553804
Facklig företrädare
  • SACO/SRAT, TULL-KUST och Seko kontaktas via Kustbevakningens växel , 0776-70 70 00
Publicerat 2021-12-21
Sista ansökningsdag 2022-02-03
Logga in och sök jobbet

Takaisin avoimiin työpaikkoihin