Kustbevakningen

Kustbevakningen är en civil statlig myndighet som ansvarar för sjöövervakning och miljöräddningstjänst till sjöss på uppdrag av regering och riksdag. Under beredskapen för miljöräddning arbetar vi förebyggande med miljöövervakning, samtidigt som vi främjar en hållbar havsmiljö. Vi bedriver även tillsyn och kontroll av fiske, tull, gräns, jakt och naturvård till sjöss. Dessutom arbetar vi för att öka tryggheten genom sjötrafikövervakning och har ständig beredskap för sjöräddning. Dygnet runt, året om finns vi på plats längs Sveriges kust, där vi skyddar liv och miljö, nu och för framtiden.

Kustbevakningen är en arbetsplats som präglas av samarbete och engagemang över områdesgränserna. Här finns engagerade medarbetare med varierande kompetenser vilket skapar en dynamisk arbetsplats med ständiga möjligheter att lära nytt. Kustbevakningen arbetar med och har stort fokus på medarbetarskap och ledarskap och det är därför viktigt att din värdegrund stämmer överens med Kustbevakningens – helhetssyn, välvilja och engagemang. Kustbevakningen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter och rättigheter till alla. 

Beskrivning

Kustbevakningen söker en projektledare för tidsbegränsat uppdrag till Fartygsteknikenheten inom Materiel- och lokalförsörjningsavdelningen. Fartygsteknikenheten är den enhet inom Materiel- och lokalförsörjningsavdelningen som ansvarar för underhåll och vidmakthållande av Kustbevakningens fartyg.

Arbetsuppgifter

I och med den nya Frontex-förordningen har Sverige och Kustbevakningen ett utökat ansvar i att delta i skyddet av EU:s yttre gräns. Det innebär att Frontex-insatser kommer vara en naturlig del av Kustbevakningens fortsatta uppdrag. För Materiel- och lokalförsörjningsavdelningen innebär detta en anpassning av organisation och arbetssätt för att möta de utökade kraven på att långsiktigt och hållbart kunna garantera sjövärdiga och tillgängliga fartyg både i Sverige och utomlands. För att leda detta arbete har Fartygsteknikenheten behov av en tidsbegränsad resurs i form av en projektledare. Anställningen är därav tidsbegränsad under cirka 12 månader med start omgående.

I rollen som projektledare ingår att;

  • leda arbetet med modifiering och anpassning av KBV 201inför Frontex-insats
  • samordna tekniskt stöd för KBV 201under Frontex-insats
  • återställning av KBV 201 och utvärdering efter Frontex-insats
  • leda projekt Logistiskt Koncept Frontex – som innebär att ta fram ett logistiskt koncept för att långsiktigt och hållbart kunna stödja Kustbevakningens fartyg och enheter som framöver kommer tas i anspråk till Frontex-insatser.
  • övrigt förekommande arbete inom enheten

Gillar du frihet under ansvar, mycket teknik och en god arbetsmiljö? Då erbjuder vi ett utvecklande, kreativt och fritt arbete i ett positivt team som värdesätter god service och goda relationer.

Både inrikes- och utrikes tjänsteresor ingår i uppdraget.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning med en för tjänsten relevant inriktning - till exempel ingenjör inom skeppsteknik, sjöingenjör eller liknande. Du har dokumenterat goda teoretiska och praktiska kunskaper om båtar samt flera års dokumenterad relevant yrkeserfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i underhållssystemet Amos och om du har erfarenhet av projektledning vid nyproduktion eller modifiering av fartyg avseende både skeppsteknik och marinelektronik. Har du erfarenhet inom konfigurationsledning är det också meriterande, likaså om du har praktisk och teoretisk erfarenhet av offentlig upphandling.

Som person är du engagerad, utvecklingsintresserad har en god förmåga att se helheten och är van att samarbeta och att arbeta lösningsorienterat. Du är flexibel och har inga svårigheter att sålla ut vad som behöver prioriteras och du har en förmåga att kunna acceptera och hantera snabba förändringar. Viktigt är också att ha en ödmjuk inställning liksom att vara professionell och ansvarstagande.

Vi förutsätter att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som på engelska.

Villkor

Uppdraget är tidsbegränsat, cirka 12 månader. Tillträde så snart som möjligt.

Placeringsort: Tjänsten är placerad på någon av de orter som Kustbevakningen har platskontor på, det vill säga Karlskrona, Göteborg, Stockholm eller Härnösand. Eventuellt kan möjlighet till distansarbete finnas.

För anställning krävs svenskt medborgarskap, körkort för personbil, drogtest samt säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen.

Kustbevakningen medverkar i utlandsuppdrag och internationella insatser. I anställningen ingår därför en skyldighet att tjänstgöra utomlands i de fall det krävs för verksamheten.

För att ansöka till tjänsten vänligen klicka här

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/74
Kontakt
  • Henrik Lindell, enhetschef, 070-326 99 09
Facklig företrädare
  • SACO/SRAT, TULL-KUST och Seko kontaktas via Kustbevakningens växel , 0776-70 70 00
Publicerat 2021-06-02
Sista ansökningsdag 2021-06-22

Retour aux postes vacants