Kustbevakningen

Kustbevakningen är en civil statlig myndighet som ansvarar för sjöövervakning och miljöräddningstjänst till sjöss på uppdrag av regering och riksdag. Under beredskapen för miljöräddning arbetar vi förebyggande med miljöövervakning, samtidigt som vi främjar en hållbar havsmiljö. Vi bedriver även tillsyn och kontroll av fiske, tull, gräns, jakt och naturvård till sjöss. Dessutom arbetar vi för att öka tryggheten genom sjötrafikövervakning och har ständig beredskap för sjöräddning. Dygnet runt, året om finns vi på plats längs Sveriges kust, där vi skyddar liv och miljö, nu och för framtiden.

Kustbevakningen är en arbetsplats som präglas av samarbete och engagemang över områdesgränserna. Här finns engagerade medarbetare med varierande kompetenser vilket skapar en dynamisk arbetsplats med ständiga möjligheter att lära nytt. Kustbevakningen arbetar med och har stort fokus på medarbetarskap och ledarskap och det är därför viktigt att din värdegrund stämmer överens med Kustbevakningens – helhetssyn, välvilja och engagemang. Kustbevakningen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter och rättigheter till alla.

Beskrivning

Denna annons avser samma tjänst som annonserna med ref.nr. 2018/147 och 2018/148 med arbetsort Stockholm respektive Göteborg. Tjänsten söker du därför via denna länk.

Kustbevakningen söker en förundersökningsledare till brottsutredningsenheten inom operativa avdelningen med möjlig placering i Stockholm, Göteborg eller Karlskrona. Enheten består av förundersökningsledare och brottsutredare i Stockholm, Göteborg och Karlskrona samt enhetschef i Stockholm.

Kustbevakningen har befogenheter att bedriva förundersökningar och egna brottsutredningar inom miljö samt ratt- och sjöfylleri. Brottsutredningar under ledning av externa förundersökningsledare kan bedrivas inom fiske, sjötrafik, tull, gräns och sjösäkerhet.

Arbetsuppgifter

I rollen som förundersökningsledare arbetar du med att inleda, leda och utföra brottsutredningar. Du samverkar med polis och åklagare i utredningar och ansvarar för att utredningar blir utförda och färdigställda i enlighet med de utredningsdirektiv som lämnas av åklagare.

I arbetet ingår även att stödja operativ personal vid brottsutredningar och att vara ett juridiskt stöd inom avdelningens brottsbekämpande verksamhet samt att medverka vid utbildning av Kustbevakningens medarbetare avseende brottsutredning och lagen om Kustbevakningens medverkan vid polisiär övervakning (LKP).

Du deltar i avdelningens planering, analys och uppföljning av verksamheten samt svarar för kvalitetsuppföljning av de brottsutredningar som genomförs.

Beredskap ingår i tjänsten och tjänsteresor förekommer.

Kvalifikationer

Vi söker dig med intresse och erfarenhet av arbete med brottsutredning såväl praktiskt som teoretiskt. Du har för tjänsten lämplig eftergymnasial utbildning. Meriterande är om du har nationell förundersökningsledarutbildning eller motsvarande utbildning.

Kompetens inom de lagstiftningsområden som Kustbevakningen verkar inom samt god kännedom om fartyg, båtar och sjöfart är också meriterande.

Som person är du flexibel, noggrann och har en god samarbetsförmåga. Du trivs med myndighetsutövning och är van att ta ansvar och självständigt planera ditt arbete. Du är analytisk, kan leda medarbetare under förundersökningsarbetet och har en förmåga att se saker och ting ur ett vidare perspektiv.

Vi förutsätter att du har en god datorvana samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor

Anställningen är ett vikariat t.o.m. 2021-02-28 med eventuell möjlighet till förlängning. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

För anställning krävs svenskt medborgarskap, körkort för personbil, drogtest samt säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen.

Kustbevakningen medverkar i utlandsuppdrag och internationella insatser. I anställningen ingår därför en skyldighet att tjänstgöra utomlands i de fall det krävs för verksamheten.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Karlskrona
Län Blekinge län
Land Sverige
Referensnummer 2018/149
Kontakt
  • Ulrica Carlson, enhetschef, 070-244 85 44
Facklig företrädare
  • SACO/SRAT, TULL-KUST och Seko kontaktas via Kustbevakningens växel , 0776-70 70 00
Publicerat 2018-12-21
Sista ansökningsdag 2019-01-21

Terug naar vacatures