Kustbevakningen

Kustbevakningen är en civil statlig myndighet som ansvarar för sjöövervakning och miljöräddningstjänst till sjöss på uppdrag av regering och riksdag. Under beredskapen för miljöräddning arbetar vi förebyggande med miljöövervakning, samtidigt som vi främjar en hållbar havsmiljö. Vi bedriver även tillsyn och kontroll av fiske, tull, gräns, jakt och naturvård till sjöss. Dessutom arbetar vi för att öka tryggheten genom sjötrafikövervakning och har ständig beredskap för sjöräddning. Dygnet runt, året om finns vi på plats längs Sveriges kust, där vi skyddar liv och miljö, nu och för framtiden.

Kustbevakningen är en arbetsplats som präglas av samarbete och engagemang över områdesgränserna. Här finns engagerade medarbetare med varierande kompetenser vilket skapar en dynamisk arbetsplats med ständiga möjligheter att lära nytt. Kustbevakningen arbetar med och har stort fokus på medarbetarskap och ledarskap och det är därför viktigt att din värdegrund stämmer överens med Kustbevakningens – helhetssyn, välvilja och engagemang. Kustbevakningen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter och rättigheter till alla.

Arbetsbeskrivning

Kustbevakningen söker en Elinstallatör för regelefterlevnad med erfarenhet av fartygsel, till Fartygsteknikenheten inom Materiel- och lokalförsörjningsavdelningen, med placeringsort Karlskrona, Göteborg eller Stockholm.

Materiel- och lokalförsörjningsavdelningen har övergripande ansvar och samordnar uppgifter inom anskaffning, teknisk utveckling samt underhåll och vidmakthållande för Kustbevakningens materiel och anläggningar. I Fartygsteknikenhetens arbetsuppgifter ingår att planera, genomföra och följa upp underhåll av fartyg - inklusive bland annat fysisk arbetsmiljö, elsäkerhet samt sjö- och miljövärdighet - för att tillgodose Kustbevakningens behov av tekniskt och säkerhetsmässigt fungerande fartyg. Fartygsteknikenheten består i nuläget av 16 medarbetare, placerade i Härnösand, Gävle, Stockholm, Karlskrona och Göteborg.

Som elinstallatör för regelefterlevnad kommer en av dina första uppgifter bli att utforma och implementera ett egenkontrollprogram för de anläggningar som Kustbevakningen nyttjar. Programmet skall efter beslut även omfatta elinstallationsarbete ombord på Kustbevakningens fartyg.

I din roll som Elinstallatör för regelefterlevnad kommer du utgöra ett stöd för personalansvariga chefer såväl som medarbetare i frågor rörande el- och elinstallationsarbete. Du kommer kontinuerligt följa upp utvecklingen inom arbetsområdet och uppdatera egenkontrollprogrammet därefter. Du kommer samordna organisationen för egenkontrollprogrammet i myndigheten, genomföra utbildningar, kontrollera och rapportera hur programmet efterlevs, identifiera brister och föreslå förbättringsåtgärder mm.

Tjänsten kommer utgöra myndighetens externa kontaktyta vid frågor som berör arbetsområdetNär egenkontrollprogrammet är implementerat kommer tjänsten även innebära att utgöra en kompetensresurs inom elområdet, primärt för avdelningens utvecklings- och underhållsfunktioner. Som Elinstallatör för regelefterlevnad har du ett nära samarbete med medarbetare såväl inom avdelningen som myndigheten som helhet.

Gillar du frihet under ansvar, mycket teknik och en god arbetsmiljö? Då erbjuder vi ett utvecklande, kreativt och fritt arbete i ett positivt team som värdesätter god service och goda relationer.

Både inrikes- och utrikes tjänsteresor kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning med en för tjänsten relevant inriktning – till exempel elingenjör, elektriker, fartygselektriker - med minst auktorisation för lågspänning (AL).

Du har dokumenterat goda teoretiska och praktiska kunskaper om fartyg samt dokumenterad yrkeserfarenhet av för tjänsten liknande arbetsuppgifter.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i ett IT-baserat underhållssystem eller ärendehanteringssystem och om du har erfarenhet av projektarbete vid nyproduktion eller modifiering av fartyg eller andra anläggningar. Har du erfarenhet och kunskap inom styr och regler, larm och passage är det också meriterande, likaså om du har praktisk och teoretisk erfarenhet av offentlig upphandling.

Som person är du engagerad, utvecklingsintresserad har en god förmåga att se helheten och är van att samarbeta och att arbeta lösningsorienterat. Du är flexibel och har inga svårigheter att sålla ut vad som behöver prioriteras och du har en förmåga att kunna acceptera och hantera snabba förändringar. Viktigt är också att ha en ödmjuk inställning liksom att vara professionell och ansvarstagande.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid din formella utbildningsbakgrund som bedöms relevant för tjänsten liksom dina personliga egenskaper.

Vi förutsätter att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som på engelska.

Villkor

Tjänsten är tillsvidare men som föregås av 6 månaders provanställning. För anställning krävs svenskt medborgarskap, körkort för personbil, godkänt drogtest samt säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen.

Kustbevakningen medverkar i utlandsuppdrag och internationella insatser. I anställningen ingår därför en skyldighet att tjänstgöra utomlands i de fall det krävs för verksamheten.

Vid tillsvidareanställning medföljer även en skyldighet att krigsplaceras

Ansök här

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/6
Kontakt
  • Fredrik Jonasson, enhetschef, 073 2018477
Facklig företrädare
  • SACO/SRAT, TULL-KUST och Seko kontaktas via Kustbevakningens växel , 0776-70 70 00
Publicerat 2019-01-10
Sista ansökningsdag 2019-02-03

Terug naar vacatures