Kustbevakningen

Kustbevakningen är en civil statlig beredskapsmyndighet som ansvarar för sjöövervakning och miljöräddningstjänst till sjöss på uppdrag av regering och riksdag. Under beredskapen för miljöräddning arbetar vi förebyggande med miljöövervakning, samtidigt som vi främjar en hållbar havsmiljö. Vi bedriver även tillsyn och kontroll av fiske, tull, gräns, jakt och naturvård till sjöss. Dessutom arbetar vi för att öka tryggheten genom sjötrafikövervakning och har ständig beredskap för sjöräddning. Dygnet runt, året om finns vi på plats längs Sveriges kust, där vi skyddar liv och miljö, nu och för framtiden.

Kustbevakningen är en arbetsplats som präglas av samarbete och engagemang över områdesgränserna. Här finns engagerade medarbetare med varierande kompetenser vilket skapar en dynamisk arbetsplats med ständiga möjligheter att lära nytt. Kustbevakningen arbetar med och har stort fokus på medarbetarskap och ledarskap och det är därför viktigt att din värdegrund stämmer överens med Kustbevakningens – helhetssyn, välvilja och engagemang. Kustbevakningen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter och rättigheter till alla.

Beskrivning
Kustbevakningen söker en huvudinstruktör konflikthantering till Kuststationsenheten med placering i Karlskrona, Stockholm eller Göteborg. Konflikthantering omfattar bl.a. vapenhantering, metoder, riskbedömning, omvärldsbevakning och planering av utbildningar.

Arbetsuppgifter 
Som huvudinstruktör för konflikthantering kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bland annat vara att:

Ansvara för planering av kompetensutveckling av konflikthanteringsinstruktörer.

Ansvara och bidra i utredningar av incidenter kopplade till hantering av myndighetens vapen.

Ansvara för Operativa avdelningens vapen för konflikthantering: dokumentering, inventering och placering.

Ge stöd åt bland annat stationschefer för att upprätthålla tjänstemännens operativa förmåga gällande konflikthantering genom ett systematiskt arbetsmiljöarbete samt kompetensprov tjänstevapen.

Ge stöd till stationscheferna avseende hantering av vapenregistret samt initiera och genomföra inventering av myndighetens vapen.

Planera och genomföra utbildning (med instruktörsorganisationen) i konflikthantering för både grundutbildning och vidareutbildning för operativ personal.

Ta fram underlag för beslut till operativa och nationella ledningsgruppen gällande konflikthantering och dess metoder, utrustning och utbildning.

I övrigt utföra de arbetsuppgifter som delegeras från chefen på Kuststationsenheten, eller chefen för Operativa avdelningen.

Tjänsteresor ingår i anställningen.

Kvalifikationer
Vi söker dig med intresse och erfarenhet som instruktör inom konflikthantering och som vill fördjupa dina kunskaper inom området. Du har genomgått Kustbevakningens grundutbildning och har flerårig teoretisk och praktisk erfarenhet av kustbevakningsverksamhet, eller motsvarande. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet som instruktör i konflikthantering. Det är meriterande om du har erfarenhet och utbildning inom pedagogik.

Du är kommunikativ, pedagogisk och har en mycket god samarbetsförmåga. Andra egenskaper som är nödvändiga för befattningen är god förmåga att organisera och strukturera och du ska vara van vid att självständigt planera och genomföra ditt arbete. Du tar gärna initiativ till utveckling i kombination med ett stort säkerhetsmedvetande. Vi förutsätter att du har god datorvana tillsammans med god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift på såväl svenska som på engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor
Anställningen är tillsvidare med eventuell provanställning. Tillträdesdatum enligt överenskommelse. För anställning krävs svenskt medborgarskap, körkort för personbil, drogtest samt säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen.

Kustbevakningen medverkar i utlandsuppdrag och internationella insatser. I anställningen ingår därför en skyldighet att tjänstgöra utomlands i de fall det krävs för verksamheten. Vid tillsvidareanställning medföljer även en skyldighet att krigsplaceras.

Inledande intervjuer kommer att hållas under vecka 5, tid och plats enligt överenskommelse. Sök tjänsten här.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Karlskrona
Län Blekinge län
Land Sverige
Referensnummer 2021/177
Kontakt
  • Mikael Furberg, 0660 -17009, 0611-12840
Facklig företrädare
  • SACO/SRAT, TULL-KUST och Seko kontaktas via Kustbevakningens växel , 0776-70 70 00
Publicerat 2021-12-30
Sista ansökningsdag 2022-01-27

Tillbaka till lediga jobb