Kustbevakningen

Kustbevakningen är en civil statlig beredskapsmyndighet som ansvarar för sjöövervakning och miljöräddningstjänst till sjöss på uppdrag av regering och riksdag. Under beredskapen för miljöräddning arbetar vi förebyggande med miljöövervakning, samtidigt som vi främjar en hållbar havsmiljö. Vi bedriver även tillsyn och kontroll av fiske, tull, gräns, jakt och naturvård till sjöss. Dessutom arbetar vi för att öka tryggheten genom sjötrafikövervakning och har ständig beredskap för sjöräddning. Dygnet runt, året om finns vi på plats längs Sveriges kust, där vi skyddar liv och miljö, nu och för framtiden.

Kustbevakningen är en arbetsplats som präglas av samarbete och engagemang över områdesgränserna. Här finns engagerade medarbetare med varierande kompetenser vilket skapar en dynamisk arbetsplats med ständiga möjligheter att lära nytt. Kustbevakningen arbetar med och har stort fokus på medarbetarskap och ledarskap och det är därför viktigt att din värdegrund stämmer överens med Kustbevakningens – helhetssyn, välvilja och engagemang. Kustbevakningen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter och rättigheter till alla.

Beskrivning
Kustbevakningens IT-avdelning finns i Karlskrona, Stockholm och Göteborg. Avdelningen har ansvar för utveckling och drift av system som används av alla delar i Kustbevakningen, både som stöd till den operativa- såväl som den administrativa verksamheten. IT avdelningen strävar efter att kontinuerligt utvecklas för att kunna möta en omvärld i snabb förändring. Det sker i en komplex IT-miljö med stora krav på säkerhet och hög tillgänglighet.

IT-avdelningen är indelad i fyra enheter; en för klient & support, en för IT-infrastruktur, en för IT-säkerhet och en för applikationsutveckling & IT-stöd. Inom enheten för applikationsutveckling & IT-stöd söker vi nu en .NET systemutvecklare.

Arbetsuppgifter
Rollen som systemutvecklare innebär att vidareutveckla och förvalta ett av Kustbevakningens mest centrala och viktiga verksamhetssystem, KIBS (Kustbevakningens Informations- och Beslutsstöd System).

Systemet används inom den operativa verksamheten vid exempelvis genomförande av olika typer av inspektioner och miljöoperationer samt är ett stöd för Kustbevakningens ledningscentral.

Som systemutvecklare kommer du att arbeta med utveckling av hela eller delar av systemet, frontend respektive backend. Du ingår i ett agilt förvaltnings- och utvecklingsteam tillsammans med andra systemutvecklare, teknisk systemägare och funktionell systemägare som hanterar behovsanalys, krav och lösningsförslag, genomförande, test och leverans. Rollen kan även innebära att leda utveckling av specifika utvecklingsområden inom teamet.

Vi har ett nära samarbete med kravställare och slutanvändare av systemet från Kustbevakningens operativa verksamhet. Det ger snabbt resultat och återkoppling av den nya funktionalitetens användbarhet.

I arbetet utvecklar du med hög kvalitet enligt valda kodstandarder, och de IT-säkerhetskrav som Kustbevakningen har.

Du deltar även i vårt arkitektforum där du tillsammans med andra nyckelroller arbetar med gemensamma frågor för Kustbevakningens IT-miljö.

Kvalifikationer
För rollen behöver du ha akademisk utbildning inom datateknik, systemvetenskap, mjukvaruutveckling eller motsvarande i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du behöver även ha goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.

Vi söker dig som har aktuell arbetslivserfarenhet av att de senaste åren arbetat som fullstacks utvecklare med webutveckling och webapplikationsutveckling i .NET-miljö.

Du har även kunskap och erfarenhet av:

  • Microsoft Visual Studio (C#, Javascript)
  • Entity Framework (HTML5, CSS3)
  • SQL och SQL-databaser
  • Systemgränssnitt (REST API)

Du är även van vid att arbeta med:

  • utveckling av användargränssnitt (GUI)
  • enhetstestning och automatiserad testning
  • agil arbetsmetodik

Det är meriterande om du har kompetens och erfarenhet av mobila lösningar, PWA (Progressive Web Application) och samt Blazor och Blazor Web Assembly

Du behöver ha helhetssyn med god förståelse för IT´s roll i en verksamhet ur både ett tekniskt- och användarperspektiv.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor. I rollen som systemutvecklare behöver du vara lösningsorienterad, strukturerad, kunna arbeta självständigt och ha god samarbetsförmåga.

Villkor
Anställningen är tillsvidare med 6 månaders provanställning och tillträde efter överenskommelse. Tjänsten är placerad i Karlskrona och intervjuer planeras att hållas under vecka 23, eller enligt överenskommelse.

För anställning krävs svenskt medborgarskap, körkort för personbil, godkänt drogtest samt
säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen. Kustbevakningen medverkar i utlandsuppdrag och internationella insatser. I anställningen ingår därför en skyldighet att tjänstgöra utomlands i de fall det krävs för verksamheten.

Vid tillsvidareanställning medföljer även en skyldighet att krigsplaceras

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Karlskrona
Län Blekinge län
Land Sverige
Referensnummer 2024/87
Kontakt
  • Malin Arnlund, Enhetschef IT, 0455-353548
Facklig företrädare
  • SACO/SRAT, TULL-KUST och Seko, 0776-707000
Publicerat 2024-05-07
Sista ansökningsdag 2024-05-29

Tillbaka till lediga jobb