Kustbevakningen

Kustbevakningen är en civil statlig myndighet som ansvarar för sjöövervakning och miljöräddningstjänst till sjöss på uppdrag av regering och riksdag. Under beredskapen för miljöräddning arbetar vi förebyggande med miljöövervakning, samtidigt som vi främjar en hållbar havsmiljö. Vi bedriver även tillsyn och kontroll av fiske, tull, gräns, jakt och naturvård till sjöss. Dessutom arbetar vi för att öka tryggheten genom sjötrafikövervakning och har ständig beredskap för sjöräddning. Dygnet runt, året om finns vi på plats längs Sveriges kust, där vi skyddar liv och miljö, nu och för framtiden.

Kustbevakningen är en arbetsplats som präglas av samarbete och engagemang över områdesgränserna. Här finns engagerade medarbetare med varierande kompetenser vilket skapar en dynamisk arbetsplats med ständiga möjligheter att lära nytt. Kustbevakningen arbetar med och har stort fokus på medarbetarskap och ledarskap och det är därför viktigt att din värdegrund stämmer överens med Kustbevakningens – helhetssyn, välvilja och engagemang. Kustbevakningen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter och rättigheter till alla.

Beskrivning

Kustbevakningen söker en handläggare till enheten för metodutveckling sjöövervakning med placering i Karlskrona. Enheten för metodutveckling sjöövervakning tillhör metodutvecklingsavdelningen som ansvarar för att utveckla och reglera metoder och tillvägagångssätt för kustbevakningsverksamheten. Avdelningen ska se till att myndigheten på ett optimalt sätt lever upp till krav på operativ förmåga och att den operativa verksamheten har stöd av effektiva och säkra metoder. I detta innefattas bland annat att beskriva metoder och operativa förmågor i kustbevakningsverksamheten samt att i samverkan med operativa avdelningen medverka i implementering av dessa och ta fram planer för uppföljning och utvärdering av metoder. I enhetens uppgifter ingår bland annat riskanalys, metodik, styrning, uppföljning och övrigt stöd.

Arbetsuppgifter

Som handläggare ansvarar du för metodutveckling genom analys och beredning av långsiktig inriktning av kustbevakningsverksamheten.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att:

- ansvara för och driva frågor avseende metodutveckling inom sakområdet som omfattar kontroll- och tillsynsverksamhet samt brottsbekämpande verksamhet

- utveckla och stödja den interna kontrollen och uppföljningen av kustbevakningsverksamheten

- i samverkan med operativ verksamhet analysera och utvärdera beslutade metoder för utveckling och uppföljning av verksamheten

- leda och medverka i olika uppdrag/projekt inom enhetens verksamhet

- delta i arbetet med avdelningens framtagande av målsättningar

- samverka med övriga myndigheter inom liknande verksamhetsområden

- delta i remissförfaranden

- medverka i extern och intern information samt hålla i utbildning inom avdelningens ansvarsområde

- i övrigt delta i avdelningens/enhetens verksamhet.

Tjänsteresor, både in- och utrikes, ingår i anställningen.

Kvalifikationer

Som sökande har du lägst eftergymnasial utbildning med en för anställningen relevant inriktning, till exempel inom transport och sjöfart, rättsväsende eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.

Du har flerårig dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Erfarenhet av arbete med frågor inom juridik, kriminologi, brottsbekämpning och frågor inom maritima området är meriterande liksom tidigare arbete med bemannings- och behörighetsfrågor inom sjöfarten. Erfarenhet av projektarbete eller metodutveckling är önskvärt.

Du är pedagogisk, strukturerad och noggrann. Du arbetar gärna självständigt men också tillsammans med andra. Du är kommunikativ, flexibel och har en förmåga att skapa goda relationer.

Du har en god administrativ förmåga med goda kunskaper i Officepaketet. Du har även dokumenterad erfarenhet och god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, på svenska såväl som på engelska.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.

Villkor

Anställningen är tillsvidare med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning tillämpas.

För anställning krävs svenskt medborgarskap, körkort för personbil, drogtest samt säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen.

Kustbevakningen medverkar i utlandsuppdrag och internationella insatser. I anställningen ingår därför en skyldighet att tjänstgöra utomlands i de fall det krävs för verksamheten.

Vid tillsvidareanställning medföljer även en skyldighet att krigsplaceras.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Karlskrona
Län Blekinge län
Land Sverige
Referensnummer 2018/145
Kontakt
  • Per Strand, enhetschef, 0708-306453
Facklig företrädare
  • SACO/SRAT, TULL-KUST och Seko kontaktas via Kustbevakningens växel , 0776-70 70 00
Publicerat 2018-12-19
Sista ansökningsdag 2019-01-18

Wróć do ofert pracy