Kustbevakningen

Kustbevakningen är en civil statlig beredskapsmyndighet som ansvarar för sjöövervakning och miljöräddningstjänst till sjöss på uppdrag av regering och riksdag. Under beredskapen för miljöräddning arbetar vi förebyggande med miljöövervakning, samtidigt som vi främjar en hållbar havsmiljö. Vi bedriver även tillsyn och kontroll av fiske, tull, gräns, jakt och naturvård till sjöss. Dessutom arbetar vi för att öka tryggheten genom sjötrafikövervakning och har ständig beredskap för sjöräddning. Dygnet runt, året om finns vi på plats längs Sveriges kust, där vi skyddar liv och miljö, nu och för framtiden.

Kustbevakningen är en arbetsplats som präglas av samarbete och engagemang över områdesgränserna. Här finns engagerade medarbetare med varierande kompetenser vilket skapar en dynamisk arbetsplats med ständiga möjligheter att lära nytt. Kustbevakningen arbetar med och har stort fokus på medarbetarskap och ledarskap och det är därför viktigt att din värdegrund stämmer överens med Kustbevakningens – helhetssyn, välvilja och engagemang. Kustbevakningen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter och rättigheter till alla.

Beskrivning
Fartygsel är ett brett och komplicerat område som kräver mycket av våra maskinbesättningar i nuläget.  När myndigheten nu står inför en modernisering och eventuell hybridisering av våra fartyg under 2024-2025 kommer delsystemen bli än mer komplicerade vilket gör att specifik erfarenhet och kompetens inom området i än högre grad kommer att behövas. Vi söker nu en fartygselektriker till vår maskinbesättning med placering på vårt 001-fartyg som vill vara med och ta nästa steg i vårt utvecklingsarbete med fokus på att möta upp framtida tekniska utmaningar, säkerställa elsäkerheten och den operativa tillgängligheten.

Arbetsuppgifter
Förebyggande och avhjälpande underhållsarbete av fartygets elkrafts-, styr och regler- och teleanläggningar inkluderande felsökning och åtgärdande på ett säkert sätt i enlighet med Kustbevakningens riktlinjer, vilket kan innebära:

*Fördjupning av system och regelverk gällande fartygsseriens elkraft

*Inspektion av arbeten och dokumentation vid ombyggnader, ändringar och uppdateringar av delsystem inom fartygsel

*Under ledning av fartygets Tekniska chef arbeta för ökad elsäkerhet och regelefterlevnad i samarbete med Elinstallatör för regelefterlevnad

*Under ledning av fartygets Tekniska chef utgöra kontaktyta mot stödorganisationen i land och Elinstallatör för regelefterlevnad

*På förekommen anledning täcka annat behov för fartygets framdrift eller uppdrag

Kvalifikationer
Teoretisk utbildning som lägst motsvarar fartygselektriker eller gymnasiets El och Energiprogram, kombinerat med minst 12 månaders maskintjänstgöring eller praktik innehållande varierande elinstallationsarbeten. För anställning krävs en godkänd läkarundersökning för sjöfolk.

Exempel på godkända behörigheter:

  • Electro Technical Rating (ETR), (benämns även Fartygselektriker)
  • Industrielektriker eller Elektriker med inriktning Fartyg eller industri
  • Elsäkerhetsverkets Auktorisation A eller AL
  • ECY- certifikat (ETG examen) Motsvarar gymnasial el-utbildning men innehåller utöver det praktiktid
  • Sjöingenjör

God kunskap och erfarenhet av att använda förekommande dokumentprogram i Office och erfarenhet av dokument- och ärendehanteringssystem. 

Önskad erfarenhet
Elektriker eller Sjöingenjör med erfarenhet och egenhändig kunskap från elarbeten på fartygssystem som på systemnivå har likheter med Kbv 001-seriens, eller elektriker med bred industri och/eller erfarenhet från motsvarande fartygssystem. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, där vi kommer att bedöma förutsättningarna att passa in med övrig personal som minst lika viktigt som den tekniska erfarenheten.

Villkor
Anställningen är tillsvidare med sex månaders provanställning med tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är Göteborg. Intervjuer hålls löpande under våren men tillsättning av tjänsten kommer inte att ske innan sista ansökningsdag.

För anställning krävs svenskt medborgarskap, körkort för personbil, drogtest samt säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen.

Kustbevakningen medverkar i utlandsuppdrag och internationella insatser. I anställningen ingår därför en skyldighet att tjänstgöra utomlands i de fall det krävs för verksamheten.

Vid tillsvidareanställning medföljer även en skyldighet att krigsplaceras.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/261
Kontakt
  • Ari Hyvärinen, 0734-020465
Facklig företrädare
  • SACO/SRAT, TULL-KUST och Seko kontaktas via Kustbevakningens växel , 0776-707000
Publicerat 2024-03-15
Sista ansökningsdag 2024-04-21

Tillbaka till lediga jobb