Kustbevakningen

Kustbevakningen är en civil statlig beredskapsmyndighet som ansvarar för sjöövervakning och miljöräddningstjänst till sjöss på uppdrag av regering och riksdag. Under beredskapen för miljöräddning arbetar vi förebyggande med miljöövervakning, samtidigt som vi främjar en hållbar havsmiljö. Vi bedriver även tillsyn och kontroll av fiske, tull, gräns, jakt och naturvård till sjöss. Dessutom arbetar vi för att öka tryggheten genom sjötrafikövervakning och har ständig beredskap för sjöräddning. Dygnet runt, året om finns vi på plats längs Sveriges kust, där vi skyddar liv och miljö, nu och för framtiden.

Kustbevakningen är en arbetsplats som präglas av samarbete och engagemang över områdesgränserna. Här finns engagerade medarbetare med varierande kompetenser vilket skapar en dynamisk arbetsplats med ständiga möjligheter att lära nytt. Kustbevakningen arbetar med och har stort fokus på medarbetarskap och ledarskap och det är därför viktigt att din värdegrund stämmer överens med Kustbevakningens – helhetssyn, välvilja och engagemang. Kustbevakningen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter och rättigheter till alla.

Beskrivning
Vi söker nu en utbildningshandläggare till utbildningsenheten som är en av tre enheter på Personal- och ekonomiavdelningen. Personal- och ekonomiavdelningen har det övergripande ansvaret inom myndigheten gällande frågor inom personal, lön, ekonomi, upphandling samt grund- och vidareutbildning. Utbildningsenheten består idag av sex medarbetare med placering i Karlskrona. Kustbevakningen är en utbildningsintensiv organisation och en stor del av utbildningsplaneringen sker genom utbildningsenheten försorg. Utbildningsenhetens uppdrag är att utifrån verksamhetens behov ge ett proaktivt, enhetligt och professionellt stöd till chefer och medarbetare inom området utbildning och kompetensförsörjning.

Utbildningsenheten befinner sig i ett spännande och utvecklande skede där ökad rekryteringstakt av aspiranter till Kustbevakningens grundutbildning, byte av kompetenshanteringssystem och införande av lärplattform är prioriterade områden.


Arbetsuppgifter
Som utbildningshandläggare får du tillsammans med dina kollegor påverka och utveckla utbildningsfrågorna på en strategisk nivå i en spännande verksamhet som gör skillnad i samhället. Du kommer arbeta med att planera, genomföra, följa upp och utvärdera anordnade utbildningar samt i övrigt vara ett stöd för myndigheten i utbildningsfrågor.

I arbetsuppgifterna ingår att vara sammanhållande kring framtagande av kursplaner och att kvalitetssäkra innehåll i myndighetens utbildningar, utveckla arbetsmetoder och stödrutiner och vid behov medverka vid förändringsarbete, så som implementering av nya system inom utbildningsområdet. Du har upphandlingsansvar och projektledning kan förekomma.

Du verkar i nära samarbete med övriga roller på utbildningsenheten samt med föreläsare och andra utsedda kontaktpersoner inom och utom myndigheten. Du ansvarar för att hålla dig informerad och uppdaterad kring nyheter och förändringar inom utbildningsområdet och för att dela med dig till berörda kollegor.


Kvalifikationer
Samhällsvetenskaplig, pedagogisk, beteendevetenskaplig eller annan relevant eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Du har ett par års arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Positivt är om du även har bidragit till förändringsarbete, till exempel vid implementering av nya stödsystem inom en organisation.

Du är initiativrik, engagerad, kreativ och utåtriktad med mycket god samarbetsförmåga, hög servicekänsla och förmåga att se helhet. Du behöver vara ansvarstagande, självständig, noggrann och ha god kommunikationsförmåga. Det är också viktigt att du har förmåga att sätta dig in i för dig nya ämnesområden då utbildningarnas innehåll har en stor variation. Likaså förmågan att arbeta i ett varierande tempo och hantera flera uppgifter parallellt.

Då Kustbevakningen är en brottsbekämpande myndighet med därtill höga krav på regelefterlevnad ser vi det som mycket viktigt att du har ett etiskt förhållningssätt och en hög moralisk kompass. Vi förutsätter att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som på engelska. När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.


Villkor

Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders inledande provanställning. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

För anställning krävs svenskt medborgarskap, körkort för personbil, drogtest samt säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen.

Kustbevakningen medverkar i utlandsuppdrag och internationella insatser. I anställningen ingår därför en skyldighet att tjänstgöra utomlands i de fall det krävs för verksamheten. Vid tillsvidareanställning medföljer även en skyldighet att krigsplaceras. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast möjligt enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Karlskrona
Län Blekinge län
Land Sverige
Referensnummer 2023/59
Kontakt
  • Helena Ung-Säfström, chef utbildningsenheten, 0768-882414
Facklig företrädare
  • SACO/SRAT, TULL-KUST och Seko kontaktas via Kustbevakningens växel , 0776-707000
Publicerat 2023-03-15
Sista ansökningsdag 2023-04-10

Tillbaka till lediga jobb