Kustbevakningen

Kustbevakningen är en myndighet under Justitiedepartementet som ansvarar för sjöövervakning och miljöräddningstjänst till sjöss. Dygnet runt, året om finns vi på plats längs Sveriges kust, där vi räddar, hjälper och övervakar.

Verksamheten omfattar bland annat miljöräddning, sjöräddning, brottsbekämpning, ordningshållning till sjöss samt tillsyn och kontroll. Genom nationellt och internationellt samarbete verkar myndigheten för en hållbar havsmiljö, ökad säkerhet till sjöss och för att minska gränsöverskridande brottslighet.

Kustbevakningen är en arbetsplats som präglas av samarbete och engagemang över områdesgränserna. Här finns engagerade medarbetare med varierande kompetenser vilket skapar en dynamisk arbetsplats med ständiga möjligheter att lära nytt. För att arbeta här är det viktigt att dina personliga värderingar överensstämmer med vår värdegrund; helhetssyn, välvilja och engagemang.

Kustbevakningen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter och rättigheter till alla.

Beskrivning

SMC (Swedish Coast Guard Maritime Clearance) är kontaktpunkt dels för den administrativa kontrollen av förhandsanmälningar från fartyg till följd av Schengenavtalet och dels för Kustbevakningens uppgifter vad gäller sjöfartsskydd. SMC som är en del av Kustbevakningens ledningscentralsenhet har ett nära samarbete med ledningscentralen och leds av chef och biträdande chef för enheten.

SMC består av fem SMC-administratörer med placering i Stockholm, Hammarby sjöstad, vilka på schema bemannar funktionen alla dagar på året från morgon till kväll.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna som SMC-administratör ingår bl.a. att:

  • bereda, analysera och registrera fartygsanmälan i KIBS databas
  • skapa underlag för uppföljning av fartygsanlöp och avgångar samt ta fram statistik till handläggare och ledningscentralen
  • handha IT-stödsystem i SMC och myndighetens IT-system
  • tillhandahålla underlag till ledningscentralen, underrättelsesektionen och samverkansmyndigheter
  • arbetsuppgifter i SMC:s arkiv, bl.a. arkivera och gallra dokument
  • utföra övriga arbetsuppgifter som fördelas av chef och biträdande chef för ledningscentralsenheten

Ensamarbete förekommer, företrädesvis under kvällar och helger.

Kvalifikationer

Som sökande har du lägst gymnasieutbildning och erfarenhet av liknande arbete. Du är van vid arbete där man kontinuerligt via telefon och/eller mejl har kontakt med många olika parter. Du har en mycket god administrativ förmåga och goda IT-kunskaper, framför allt i Officepaketet. Du har även god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Du trivs med ett rutinbetonat arbete och att arbeta i en funktion där alla kollegor i stort sett har samma arbetsuppgifter.

Du är noggrann, bra på att planera och strukturera ditt arbete och du har en god analytisk förmåga. Du är positiv, flexibel, engagerad och har en god samarbetsförmåga. Du tar egna initiativ och är bra på att hantera stressiga situationer. Du arbetar bra tillsammans med andra men också självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Kunskap och erfarenhet av kommersiell sjöfart är meriterande.

Villkor

Anställningen är tillsvidare och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

För anställning krävs svenskt medborgarskap, drogtest samt säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen.

Kustbevakningen medverkar i utlandsuppdrag och internationella insatser. I anställningen ingår därför en skyldighet att tjänstgöra utomlands i de fall det krävs för verksamheten.

Vid tillsvidareanställning medföljer även en skyldighet att krigsplaceras.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/30
Kontakt
  • Mattias Heneborn, enhetschef, 070-964 56 06
Facklig företrädare
  • SACO/SRAT, TULL-KUST och Seko kontaktas via Kustbevakningens växel , 0776-70 70 00
Publicerat 2019-03-15
Sista ansökningsdag 2019-04-05

Tillbaka till lediga jobb