Kustbevakningen

Kustbevakningen är en myndighet under Justitiedepartementet som ansvarar för sjöövervakning och miljöräddningstjänst till sjöss. Dygnet runt, året om finns vi på plats längs Sveriges kust, där vi räddar, hjälper och övervakar.

Verksamheten omfattar bland annat miljöräddning, sjöräddning, brottsbekämpning, ordningshållning till sjöss samt tillsyn och kontroll. Genom nationellt och internationellt samarbete verkar myndigheten för en hållbar havsmiljö, ökad säkerhet till sjöss och för att minska gränsöverskridande brottslighet.

Kustbevakningen är en arbetsplats som präglas av samarbete och engagemang över områdesgränserna. Här finns engagerade medarbetare med varierande kompetenser vilket skapar en dynamisk arbetsplats med ständiga möjligheter att lära nytt. För att arbeta här är det viktigt att dina personliga värderingar överensstämmer med vår värdegrund; helhetssyn, välvilja och engagemang.

Kustbevakningen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter och rättigheter till alla.

Beskrivning

Denna annons avser samma tjänst som annonserna med ref. nr. 2019/48 och 2019/50 med arbetsort Karlskrona eller Stockholm. 

Kustbevakningen söker en Nationell dykkoordinator inom räddningsdykeri till enheten för metodutveckling räddningstjänst vid metodutvecklingsavdelningen med placering i Karlskrona alternativt Göteborg eller Stockholm.

Nationella dykkoordinatorn ska utreda vilken av Sveriges myndigheter och organisationer som lämpligast innehar koordineringsansvaret, då målsättningen är att koordineringen av Sveriges vattendykare ska bli permanent och finnas på en myndighet/organisation. Det ska utredas om de gemensamma dykarna och materiella resurserna kan ses som en nationell resurs och om det kan skapas en ekonomisk och välfungerande nationell förstärkningsresurs med fastslagna rutiner för snabb mobilisering.

Flera års nationellt och internationellt arbete för att skapa förutsättningar för en snabb och effektiv mobilisering av dykresurser med förmåga att arbeta ihop på en större olycksplats föregår denna utredning.

Arbetsuppgifter

Befattningen som Nationell dykkoordinator inom räddningsdykning omfattar att:

  • utifrån analyser se över vilka åtgärder som kan vidtas för att förbättra den samlade beredskapen inom nationellt vattendykeri
  • informera om, och förankra dessa åtgärder bland berörda nationella myndigheter och organisationer
  • delta i utvecklingsarbete, nationellt och internationellt enligt behov
  • organisera förslag på nationell och internationell samverkan med aktörer inom räddningsdykning
  • att skapa och överlämna ett förslag på en varaktig nationell dykkoordineringsfunktion till Kustbevakningen och andra berörda myndigheter och organisationer.

Tjänsteresor ingår i anställningen, både inrikes och utrikes. 

Kvalifikationer

Vi söker dig med erfarenhet och goda kunskaper inom olika myndigheters dykeriorganisationer såsom Räddningstjänsten, Försvarsmakten, Polisen och Kustbevakningen. Detta gäller både nationella och internationella myndigheter och organisationer runt Östersjön.

Du bör ha ett väl inarbetat kontaktnät inom ovan nämnda organisationer och myndigheter och det är meriterande om du är väl insatt i de slutsatser och utmaningar som sammanställts inom de större EU-projekten som pågått i Östersjön inom dykeriområdet.

Det är meriterande om du har erfarenhet från yrkesdyksektorn inom arbetsledande befattning och vi lägger stor vikt vid din förmåga till kommunikation, delaktighet och förankring. Du har en mycket god samarbets-och motivationsförmåga.

Du är en god administratör, tycker om struktur och är van att självständigt planera och genomföra ditt arbete. Du har förmåga att kreativt ta dig an problem och tar gärna initiativ till förbättring och utveckling i kombination med ett stort säkerhetsmedvetande.

Normalt omfattar arbetet kontorstid men då tjänsteresor, både inom och utom landet förekommer, bör Du ha ett flexibelt förhållningssätt till din arbetstid.    

Du har en god administrativ förmåga samt goda IT kunskaper. Du har även en dokumenterat god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och på engelska.   

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.

Villkor

Tidsbegränsad anställning, längst till och med 2020-05-31.

Tillträdesdatum: snarast/enligt överenskommelse.

För anställning krävs svenskt medborgarskap, körkort för personbil, drogtest samt säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen.

Kustbevakningen medverkar i utlandsuppdrag och internationella insatser. I anställningen ingår därför en skyldighet att tjänstgöra utomlands i de fall det krävs för verksamheten.

Vid tillsvidareanställning medföljer även en skyldighet att krigsplaceras.

Ansök här

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast/enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg, Karlskrona eller Stockholm
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/49
Kontakt
  • Peter Eliasson, enhetschef, 0708572565
Facklig företrädare
  • SACO/SRAT, TULL-KUST och Seko kontaktas via Kustbevakningens växel , 0776-70 70 00
Publicerat 2019-04-15
Sista ansökningsdag 2019-05-02

Tillbaka till lediga jobb