Kustbevakningen

Kustbevakningen är en civil statlig myndighet som ansvarar för sjöövervakning och miljöräddningstjänst till sjöss på uppdrag av regering och riksdag. Under beredskapen för miljöräddning arbetar vi förebyggande med miljöövervakning, samtidigt som vi främjar en hållbar havsmiljö. Vi bedriver även tillsyn och kontroll av fiske, tull, gräns, jakt och naturvård till sjöss. Dessutom arbetar vi för att öka tryggheten genom sjötrafikövervakning och har ständig beredskap för sjöräddning. Dygnet runt, året om finns vi på plats längs Sveriges kust, där vi skyddar liv och miljö, nu och för framtiden.

Kustbevakningen är en arbetsplats som präglas av samarbete och engagemang över områdesgränserna. Här finns engagerade medarbetare med varierande kompetenser vilket skapar en dynamisk arbetsplats med ständiga möjligheter att lära nytt. Kustbevakningen arbetar med och har stort fokus på medarbetarskap och ledarskap och det är därför viktigt att din värdegrund stämmer överens med Kustbevakningens – helhetssyn, välvilja och engagemang. Kustbevakningen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter och rättigheter till alla.

Beskrivning

Denna annons avser samma tjänst som annonsen med ref nr 2019/80 med arbetsort
Göteborg.

Kustbevakningen söker en ekonomiassistent till Kanslienheten med placering i Göteborg eller Stockholm. Kustbevakningen har en nationell ledning för hela verksamheten med sex avdelningar som arbetar med ett nationellt perspektiv.

Kanslienheten tillhör operativa avdelningen och ansvarar bland annat för planerings- och uppföljningsprocessen inom avdelningen, systemägarskap för operativa stödsystem och administrativt stöd.

Arbetsuppgifter

I rollen som ekonomiassistent ska du med eget ansvar och i samverkan med andra lämna administrativt stöd inom avdelningen avseende bland annat:

 • inköp av varor och tjänster
 • fakturahantering
 • resebokning
 • fördelning av ärenden inom avdelningen
 • att vid platsansvarigs semester/ledighet ansvara för platsuppgifter på orten

Kvalifikationer

Du har:

 • genomgången gymnasieutbildning med godkända betyg
 • erfarenhet av liknande arbetsuppgifter såsom administration, ekonomi, inköp, upphandling och resebokning
 • god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
 • god kunskap att arbeta i Windows Office miljö
 • körkort B

Erfarenhet av ekonomisystemet Unit 4 och kunskaper inom Lagen om offentlig upphandling (LOU) är meriterande. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av ärendehanterings- och diarieföringssystem samt har kännedom om statlig verksamhet.

Som person är du engagerad, initiativtagande, flexibel och har framförallt en positiv inställning. Det är också viktigt att du har lätt för att lära dig nya saker, har en hög känsla för service och strävar efter att ständigt förbättra dig. Vidare har du en god förmåga att se till helheten och är van att arbeta lösningsorienterat. Du har lätt för att samarbeta med andra, har en god kommunikationsförmåga samt gott omdöme.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.

Som en del i urvalsprocessen kan tester komma att användas.

Villkor
Tjänsten är en tidsbegränsat anställning under ett år med möjlighet till förlängning. Tillträdesdatum 1 november 2019 eller enligt överenskommelse. 

För anställning krävs svenskt medborgarskap, körkort för personbil, drogtest samt säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen.

Kustbevakningen medverkar i utlandsuppdrag och internationella insatser. I anställningen ingår därför en skyldighet att tjänstgöra utomlands i de fall det krävs för verksamheten.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 november 2019 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/83
Kontakt
 • Ann Lundin, 0455-353667
Facklig företrädare
 • SACO/SRAT, TULL-KUST och Seko kontaktas via Kustbevakningens växel , 0776-70 70 00
Publicerat 2019-07-10
Sista ansökningsdag 2019-08-12

Tillbaka till lediga jobb