Kustbevakningen

Kustbevakningen är en civil statlig myndighet som ansvarar för sjöövervakning och miljöräddningstjänst till sjöss på uppdrag av regering och riksdag. Under beredskapen för miljöräddning arbetar vi förebyggande med miljöövervakning, samtidigt som vi främjar en hållbar havsmiljö. Vi bedriver även tillsyn och kontroll av fiske, tull, gräns, jakt och naturvård till sjöss. Dessutom arbetar vi för att öka tryggheten genom sjötrafikövervakning och har ständig beredskap för sjöräddning. Dygnet runt, året om finns vi på plats längs Sveriges kust, där vi skyddar liv och miljö, nu och för framtiden.

Kustbevakningen är en arbetsplats som präglas av samarbete och engagemang över områdesgränserna. Här finns engagerade medarbetare med varierande kompetenser vilket skapar en dynamisk arbetsplats med ständiga möjligheter att lära nytt. Kustbevakningen arbetar med och har stort fokus på medarbetarskap och ledarskap och det är därför viktigt att din värdegrund stämmer överens med Kustbevakningens – helhetssyn, välvilja och engagemang. Kustbevakningen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter och rättigheter till alla.

Beskrivning

SMC (Swedish Coast Guard Maritime Clearance) är kontaktpunkt dels för den administrativa kontrollen av förhandsanmälningar från fartyg till följd av Schengenavtalet och dels för Kustbevakningens uppgifter vad gäller sjöfartsskydd. SMC som är en del av Kustbevakningens ledningscentralsenhet har ett nära samarbete med ledningscentralen och leds av chef och biträdande chef för enheten.


SMC består av fem SMC-administratörer med placering i Stockholm, Hammarby sjöstad, vilka på schema bemannar funktionen alla dagar på året från morgon till kväll.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna som SMC-administratör ingår bl.a. att:

• bereda, analysera och registrera fartygsanmälan i KIBS databas
• skapa underlag för uppföljning av fartygsanlöp och avgångar samt ta fram statistik till handläggare
och ledningscentralen
• handha IT-stödsystem i SMC och myndighetens IT-system
• tillhandahålla underlag till ledningscentralen, underrättelsesektionen och samverkansmyndigheter
• arbetsuppgifter i SMC:s arkiv, bl.a. arkivera och gallra dokument
• utföra övriga arbetsuppgifter som fördelas av chef och biträdande chef för ledningscentralsenheten


Ensamarbete förekommer, företrädesvis under kvällar och helger.

Kvalifikationer

Som sökande har du lägst gymnasieutbildning och erfarenhet av liknande arbete. Du är van vid arbete där man kontinuerligt via telefon och/eller mejl har kontakt med många olika parter. Du har en mycket god administrativ förmåga och goda IT-kunskaper, framför allt i Officepaketet. Du har även god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Du trivs med ett rutinbetonat arbete och att
arbeta i en funktion där alla kollegor i stort sett har samma arbetsuppgifter.

Du är noggrann, bra på att planera och strukturera ditt arbete och du har en god analytisk förmåga. Du är positiv, flexibel, engagerad och har en god samarbetsförmåga. Du tar egna initiativ och är bra på att hantera stressiga situationer. Du arbetar bra tillsammans med andra men också självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Kunskap och erfarenhet av kommersiell sjöfart är meriterande.

Villkor

Anställningen är tillsvidare och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde snarast enligt överenskommelse. För anställning krävs svenskt medborgarskap, drogtest samt säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen.
Kustbevakningen medverkar i utlandsuppdrag och internationella insatser. I anställningen ingår därför en skyldighet att tjänstgöra utomlands i de fall det krävs för verksamheten. Vid tillsvidareanställning medföljer även en skyldighet att krigsplaceras.

För anställning krävs svenskt medborgarskap, körkort för personbil, drogtest samt säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen.

Kustbevakningen medverkar i utlandsuppdrag och internationella insatser. I anställningen ingår därför en skyldighet att tjänstgöra utomlands i de fall det krävs för verksamheten.

Vid tillsvidareanställning medföljer även en skyldighet att krigsplaceras.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/105
Kontakt
  • Mattias Heneborn, 070-964 56 06
Facklig företrädare
  • SACO/SRAT, TULL-KUST och Seko kontaktas via Kustbevakningens växel , 0776-70 70 00
Publicerat 2019-10-10
Sista ansökningsdag 2019-10-31

Tillbaka till lediga jobb