Kustbevakningen

Kustbevakningen är en civil statlig myndighet som ansvarar för sjöövervakning och miljöräddningstjänst till sjöss på uppdrag av regering och riksdag. Under beredskapen för miljöräddning arbetar vi förebyggande med miljöövervakning, samtidigt som vi främjar en hållbar havsmiljö. Vi bedriver även tillsyn och kontroll av fiske, tull, gräns, jakt och naturvård till sjöss. Dessutom arbetar vi för att öka tryggheten genom sjötrafikövervakning och har ständig beredskap för sjöräddning. Dygnet runt, året om finns vi på plats längs Sveriges kust, där vi skyddar liv och miljö, nu och för framtiden.

Kustbevakningen är en arbetsplats som präglas av samarbete och engagemang över områdesgränserna. Här finns engagerade medarbetare med varierande kompetenser vilket skapar en dynamisk arbetsplats med ständiga möjligheter att lära nytt. Kustbevakningen arbetar med och har stort fokus på medarbetarskap och ledarskap och det är därför viktigt att din värdegrund stämmer överens med Kustbevakningens – helhetssyn, välvilja och engagemang. Kustbevakningen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter och rättigheter till alla.

Beskrivning

Kustbevakningen söker en HR-partner till HR-enheten inom personal-och ekonomiavdelningen, med placering i Karlskrona.

Personal-och ekonomiavdelningen har det övergripande ansvaret inom myndigheten gällande personal, lön, ekonomi, upphandling samt utbildning. HR-enheten omfattar en kompetensbredd inom HR, lön, utbildning samt förhandlingsområdet och består idag av 20 medarbetare fördelade på orterna Karlskrona, Göteborg samt Stockholm. 

Enhetens uppdrag är att utifrån verksamhetens behov ge ett proaktivt, enhetligt och professionellt stöd till chefer inom alla HR-områden så som kompetensförsörjning, arbetsmiljöfrågor, ledarskap, avtal och arbetsrätt, utbildning, lönebildning och rekrytering. HR-enheten är för närvarande inne i en spännande utvecklingsfas med flera pågående utvecklingsaktiviteter.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en HR-partner med stort intresse för, och erfarenhet av, frågor inom ledar- och medarbetarskap. Du erbjuds en tjänst med stora möjligheter att ta egna initiativ och driva frågor inom dessa områden.

Det här är ett område som Kustbevakningen valt att fokusera på under några år. Arbetet har bedrivits i projektform och själva projektet avslutas inom kort. Arbetet fortsätter nu inom ramen för den ordinarie verksamheten. Då den ansvariga för arbetet slutar söker vi den som ska fortsätta arbeta med frågorna framöver.

Med utgångspunkt i verksamhetens behov kommer du i denna roll i huvudsak att arbeta på en strategisk nivå med fokus på ledar- och medarbetarskapsinsatser. I arbetet ingår att planera, genomföra, följa upp samt skapa utveckling och samsyn inom området.

Vi förväntar oss att du kan arbeta självständigt och själv driva förändrings- och utvecklingsarbete inom området ledar- och medarbetarskap. HR-enheten arbetar utvecklingsorienterat och med höga krav på kvalitet. Omvärldsbevakning utgör en viktig del av rollen och du håller dig uppdaterad kring nyheter inom området.

Vid behov kan du även komma att bli inblandad i andra aktuella utvecklingsprojekt inom HR-enheten eller inom Kustbevakningen i sin helhet. Uppdraget passar därför dig som är flexibel och som vill använda bredden av din kompetens.

Vi ser det som viktigt att samtliga HR-partners också har en förankring i den ordinarie verksamheten, oavsett vilket fokusområde man arbetar med. Därför kommer ditt arbete till viss del att vara som HR-stöd till chefer inom Kustbevakningen.  

Kvalifikationer

För tjänsten krävs en akademisk examen exempelvis inom personalvetenskap eller beteendevetenskap och där gärna organisation och ledarskap ingår. Du som söker tjänsten har en gedigen och bred arbetsbakgrund inom HR med erfarenhet av såväl generellt operativt HR-arbete som utvecklingsarbete. Vi ser gärna att du varit med och drivit någon form av utvecklingsprojekt inom HR-området vilket du kan berätta om i din ansökan.

Som person har du en förmåga att bygga förtroendefulla relationer och att se helheten i arbetet. Du är handlingskraftig och har en god samarbetsförmåga samt stimuleras av att utveckla verksamheten tillsammans med andra. En av dina styrkor är att driva frågor från start till mål samt att driva och utveckla processer som når uppsatta mål. Du brinner för utvecklingsarbete och kan ta en tanke vidare från ord till handling.

Stor vikt kommer i denna rekrytering att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande 6 månaders provanställning. 

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

För anställning krävs svenskt medborgarskap, körkort för personbil, drogtest samt säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen.

Kustbevakningen medverkar i utlandsuppdrag och internationella insatser. I anställningen ingår därför en skyldighet att tjänstgöra utomlands i de fall det krävs för verksamheten.

Vid tillsvidareanställning medföljer även en skyldighet att krigsplaceras. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Karlskrona
Län Blekinge län
Land Sverige
Referensnummer 2020/40
Kontakt
  • Rose-Marie Althini, enhetschef , 0734206905
Facklig företrädare
  • SACO/SRAT, TULL-KUST och Seko kontaktas via Kustbevakningens växel , 0776-70 70 00
Publicerat 2020-02-14
Sista ansökningsdag 2020-03-09

Tillbaka till lediga jobb