Kustbevakningen

Kustbevakningen är en civil statlig myndighet som ansvarar för sjöövervakning och miljöräddningstjänst till sjöss på uppdrag av regering och riksdag. Under beredskapen för miljöräddning arbetar vi förebyggande med miljöövervakning, samtidigt som vi främjar en hållbar havsmiljö. Vi bedriver även tillsyn och kontroll av fiske, tull, gräns, jakt och naturvård till sjöss. Dessutom arbetar vi för att öka tryggheten genom sjötrafikövervakning och har ständig beredskap för sjöräddning. Dygnet runt, året om finns vi på plats längs Sveriges kust, där vi skyddar liv och miljö, nu och för framtiden.

Kustbevakningen är en arbetsplats som präglas av samarbete och engagemang över områdesgränserna. Här finns engagerade medarbetare med varierande kompetenser vilket skapar en dynamisk arbetsplats med ständiga möjligheter att lära nytt. Kustbevakningen arbetar med och har stort fokus på medarbetarskap och ledarskap och det är därför viktigt att din värdegrund stämmer överens med Kustbevakningens – helhetssyn, välvilja och engagemang. Kustbevakningen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter och rättigheter till alla.

Beskrivning

Kustbevakningen söker en stationschef med placering vid kuststationen i Karlskrona.

Som stationschef har du ett helhetsansvar för stationens verksamhet. Du ska även verka för samordning, helhetssyn och ett effektivt samarbete med övriga enheter, stationer och central ledning. Som arbetsgivarrepresentant ska du verka för och agera efter Kustbevakningens värdegrund och ledningsfilosofi och du ingår i Kuststationsenhetens ledningsgrupp.

En viktig del i rollen som stationschef är utveckla och driva stationen utifrån vårt sammanhållna ledningssystem genom stationsråd och klart ledarskap.

I befattningen som stationschef ingår både arbetslednings- och personalansvar. Personalansvaret omfattar bland annat arbetsmiljöfrågor, utvecklings- och lönesamtal, likabehandlingsfrågor, svåra- och personalstödjande samtal samt kompetens- och personalförsörjning. Stationschefen har också mål- och resultatansvar för verksamheten och ett ekonomiskt ansvar inom ramen för tilldelade uppgifter och resurser. Häri ingår ett ansvar för den interna styrningen och kontrollen inom ansvars- och verksamhetsområdet. Som stationschef förväntas du planera, leda och utveckla stationens operativa verksamhet utifrån en helhetssyn samt svara för att fartyg och materiel ständigt är operativt användbara.

I arbetsuppgifterna ingår också att företräda Kustbevakningen i olika sammanhang samt att samverka med andra myndigheter och organisationer.

Tjänsteresor inom och utom landet förekommer i befattningen.

Kvalifikationer

Som sökande har du en utbildningsbakgrund som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Erfarenhet av Kustbevakningens operativa verksamhet och dess uppdrag samt kustbevakningens grundutbildning är meriterande. Erfarenhet av stabs- och ledningsarbete inom en myndighet samt god kännedom om internationell samarbete som berör kustbevakningens verksamhet är meriterande. Erfarenhet från strategisk ledning av nödbogseringsverksamhet är också meriterade.

Du ska ha stort intresse för personal, ekonomi- och budgetfrågor. Du är mål- och resultatinriktad, har god analytisk och administrativ förmåga. Du är kommunikativ, flexibel och driven.

Vi lägger stor vikt vid din förmåga att leda och utveckla både personalen och verksamheten. Du har god förmåga att delegera arbetsuppgifter, stimulera medarbetare till goda insatser och förmåga att fatta beslut. Andra egenskaper som är nödvändiga för befattningen är mycket god förmåga att organisera och strukturera. Du behöver ha en hög grad av integritet samt att vara noggrann och engagerad. Vi förutsätter att du har god datorvana tillsammans med god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som på engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I rekryteringsprocessen kan det ingå att genomföra Personprofilanalys (PPA).

Villkor

Tjänsten är tillsvidare med en inledande provanställning. Tillträdesdatum  1 maj 2020  eller enligt överenskommelse.

För anställning krävs svenskt medborgarskap, körkort för personbil, drogtest samt säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen.

Kustbevakningen medverkar i utlandsuppdrag och internationella insatser. I anställningen ingår därför en skyldighet att tjänstgöra utomlands i de fall det krävs för verksamheten.

Vid tillsvidareanställning medföljer även en skyldighet att krigsplaceras. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 maj 2020
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Karlskrona
Län Blekinge län
Land Sverige
Referensnummer 2020/62
Kontakt
  • Daniel Romehed, bitr Enhetschef, 070 621 01 70
Facklig företrädare
  • SACO/SRAT, TULL-KUST och Seko kontaktas via Kustbevakningens växel , 0776-70 70 00
Publicerat 2020-03-19
Sista ansökningsdag 2020-04-09

Tillbaka till lediga jobb