Kustbevakningen

Kustbevakningen är en civil statlig beredskapsmyndighet som ansvarar för sjöövervakning och miljöräddningstjänst till sjöss på uppdrag av regering och riksdag. Under beredskapen för miljöräddning arbetar vi förebyggande med miljöövervakning, samtidigt som vi främjar en hållbar havsmiljö. Vi bedriver även tillsyn och kontroll av fiske, tull, gräns, jakt och naturvård till sjöss. Dessutom arbetar vi för att öka tryggheten genom sjötrafikövervakning och har ständig beredskap för sjöräddning. Dygnet runt, året om finns vi på plats längs Sveriges kust, där vi skyddar liv och miljö, nu och för framtiden.

Kustbevakningen är en arbetsplats som präglas av samarbete och engagemang över områdesgränserna. Här finns engagerade medarbetare med varierande kompetenser vilket skapar en dynamisk arbetsplats med ständiga möjligheter att lära nytt. Kustbevakningen arbetar med och har stort fokus på medarbetarskap och ledarskap och det är därför viktigt att din värdegrund stämmer överens med Kustbevakningens – helhetssyn, välvilja och engagemang. Kustbevakningen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter och rättigheter till alla.

Beskrivning

Kustbevakningens IT-avdelning finns i Karlskrona, Stockholm och Göteborg med huvuddelen av verksamheten i Karlskrona. Avdelningen har ansvar för utveckling och drift av IT-system som används av alla delar i Kustbevakningen, som stöd till kustbevakningstjänstemän och medarbetare på kontoren. IT-avdelningen använder ett agilt arbetssätt och moderna verktyg samt strävar efter att kontinuerligt utvecklas för att kunna möta en omvärld i snabb förändring.

Kustbevakningen har en viktig roll i totalförsvaret där robusthet och IT-säkerhet är grundläggande delar av allt vi gör. Med anledning av ökad digitalisering står IT-avdelningen inför en organisationsförändring som innebär att avdelningen kommer att bestå av fyra enheter varav en av enheterna har ansvar för myndighetens IT-infrastruktur där datacenter och datanätverket KBV-net är fundamentala.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef infrastruktur har du helhetsansvar för Kustbevakningens datacenter och datanätverk KBV-net, där även myndighetens videolösning ingår. I rollen har du personal-, verksamhets- och budgetansvar. Som enhetschef rapporterar du till IT-direktören och ingår i avdelningens ledningsgrupp inom vilken IT-avdelningens arbete och utveckling leds. 

Ditt uppdrag är att löpande bygga upp den nya enheten samt driva och medverka till att enhetens ansvarsområden bidrar till hela myndighetens verksamhetsutveckling. Din uppgift som enhetschef blir också att skapa så goda förutsättningar som möjligt för medarbetarna inom enheten att utföra sitt arbete. Genom ett gott och tillitsfullt ledarskap med tydlig kommunikation och coachande förhållningssätt driver och utvecklar du såväl medarbetare som enhetens arbete framåt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har arbetat i en liknande roll som arbetsgivaren bedömer är relevant och som har inneburit personal-, arbetsmiljö-, verksamhet- och budgetansvar. Det är meriterande om du har någon form av ledarutbildning samt har erfarenhet av att arbeta inom statlig verksamhet. Genom tidigare, av arbetsgivaren bedömd relevant, utbildning samt genom aktuell arbetslivserfarenhet, har du införskaffat dig god kunskap om drift, utveckling och förvaltning av IT-infrastruktur samt har stor medvetenhet om säkerhet. Det är meriterande om du har kunskap om IT-infrastruktur med inriktning mot datacenter och/eller datakommunikation.


Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor. I rollen som enhetschef krävs det att du är lösningsorienterad, har god samarbetsförmåga, kommunikationsförmåga och goda ledaregenskaper för att med helhetssyn arbeta tillsammans med olika delar av Kustbevakningen och externa intressenter.


Du behöver god förmåga att uttrycka dig både i tal och skrift på svenska och engelska. Du är bra på att formulera dig och anpassa ditt budskap beroende på målgrupp.
Kustbevakningen arbetar med, och har stort fokus på medarbetarskap och ledarskap och det är därför viktigt att din värdegrund stämmer överens med Kustbevakningens – helhetssyn, välvilja och engagemang.

Villkor

Anställningen är tillsvidare med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Tjänstgöringsort Karlskrona, med möjlighet till distansarbete inom ramen för myndighetens distansavtal. I arbetsuppgifterna ingår att genomföra tjänsteresor främst inom Sverige.

För anställning krävs svenskt medborgarskap, körkort för personbil, drogtest samt säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen.

Kustbevakningen medverkar i utlandsuppdrag och internationella insatser. I anställningen ingår därför en skyldighet att tjänstgöra utomlands i de fall det krävs för verksamheten.

Vid tillsvidareanställning medföljer även en skyldighet att krigsplaceras.

Som en del i urvalsprocessen kan tester komma att användas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Karlskrona
Län Blekinge län
Land Sverige
Referensnummer 2023/200
Kontakt
  • Kristina Fridensköld, IT-Direktör, 0106436126
Facklig företrädare
  • SACO/SRAT, TULL-KUST och Seko kontaktas via Kustbevakningens växel , 0776-707000
Publicerat 2023-09-27
Sista ansökningsdag 2023-10-11

Tillbaka till lediga jobb