Kustbevakningen

Kustbevakningen är en civil statlig beredskapsmyndighet som ansvarar för sjöövervakning och miljöräddningstjänst till sjöss på uppdrag av regering och riksdag. Under beredskapen för miljöräddning arbetar vi förebyggande med miljöövervakning, samtidigt som vi främjar en hållbar havsmiljö. Vi bedriver även tillsyn och kontroll av fiske, tull, gräns, jakt och naturvård till sjöss. Dessutom arbetar vi för att öka tryggheten genom sjötrafikövervakning och har ständig beredskap för sjöräddning. Dygnet runt, året om finns vi på plats längs Sveriges kust, där vi skyddar liv och miljö, nu och för framtiden.

Kustbevakningen är en arbetsplats som präglas av samarbete och engagemang över områdesgränserna. Här finns engagerade medarbetare med varierande kompetenser vilket skapar en dynamisk arbetsplats med ständiga möjligheter att lära nytt. Kustbevakningen arbetar med och har stort fokus på medarbetarskap och ledarskap och det är därför viktigt att din värdegrund stämmer överens med Kustbevakningens – helhetssyn, välvilja och engagemang. Kustbevakningen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter och rättigheter till alla.

Beskrivning

Kustbevakningen söker en räddningsingenjör med inriktning dyk- och undervattensmateriel, inom materiel- och lokalförsörjningsavdelningen, med placering i Karlskrona.

Som räddningsingenjör kommer du att arbeta vid miljöskyddsteknikenheten, vilken består av 10 medarbetare som svarar för anskaffning, vidmakthållande, underhåll samt avveckling av Kustbevakningens miljöskydds- och dykerimateriel.

Miljöskyddsteknikenheten finns i flera delar av landet och står bl a för drift av Kustbevakningens miljöskyddsförråd vilka även fungerar som depåer av miljöskyddsmateriel till fartyg vid miljöoperationer. Vidare arbetar miljöskyddsteknikenheten på strategisk nivå inom sitt specifika område för vidmakthållande nu och i framtiden samt för att kunna hantera förändringar inom vårt ansvarsområde. Som räddningsingenjör arbetar du självständigt med projekt, strategisk planering, koordinering men förväntas även delta aktivt i team vid operationer, utbildning eller övning, ibland ombord på fartyg.

Arbetsuppgifter

Räddningsingenjörens huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

  • vara systemledare och ledare av förvaltning inom dyk- och undervattensmateriel
  • vid behov utgöra ett tekniskt stöd till operativa verksamheten inom övning, utbildning och operationer
  • leda eller delta i projekt och möten inom aktuella områden i nära samverkan med personal inom eller utanför Kustbevakningen
  • vara sammanhållande inom sitt område avseende teknik och vid behov ansvara för planering, resursfördelning, utbildningar, övningar, logistik och information
  • delta i uppföljningar inom miljöräddning
  • ta fram kravspecifikationer och genomföra upphandlingar, uppföljningar hos leverantörer, leveranskontroller, dokumentation av processen samt ekonomisk uppföljning
  • stödja eller själv ansvara för inköp av varor och tjänster
  • medverka i olika arbetsgrupper vid utveckling av materiel och metoder

Tjänsteresor är en del i anställningen då du kommer ansvara för Kustbevakningens undervattensteknik nationellt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad ingenjör, eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt, samt har erfarenhet av undervattensteknik och dykmateriel. Du har god förmåga att leda projekt och dina egenskaper ska därför vara starka inom planering, kommunikation, engagemang, drivkraft och noggrannhet. Du har hög förmåga att samarbeta och samverka samt skapa och vårda goda relationer - vi lägger därför stor vikt vid bedömning av dina sociala egenskaper, liksom vi sätter högt värde på dina förmågor och egenskaper som behövs för uppdragen och gruppen.

Du trivs både med att arbeta självständigt och tillsammans med andra i ett team. Du tar egna initiativ och har ett stort intresse för teknik och utveckling. Du är professionell och ansvarstagande med en ödmjuk inställning.

Vi förutsätter att du har god datorvana tillsammans med god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på svenska och engelska.

När vi anställer ligger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor som bedöms relevanta för tjänsten.

För anställningen krävs körkort klass B.

Villkor

Anställningen är en tillsvidareanställning med inledande 6 månaders provanställning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

För anställning krävs svenskt medborgarskap, körkort för personbil, drogtest samt säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen.

Kustbevakningen medverkar i utlandsuppdrag och internationella insatser. I anställningen ingår därför en skyldighet att tjänstgöra utomlands i de fall det krävs för verksamheten.

Vid tillsvidareanställning medföljer även en skyldighet att krigsplaceras. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Karlskrona
Län Blekinge län
Land Sverige
Referensnummer 2024/99
Kontakt
  • Caroline Brammesjö, enhetschef, 072-3851189
Facklig företrädare
  • SACO/SRAT, TULL-KUST och Seko kontaktas via Kustbevakningens växel , 0776-707000
Publicerat 2024-05-30
Sista ansökningsdag 2024-06-20

Tillbaka till lediga jobb