Kustbevakningen

Kustbevakningen är en civil statlig beredskapsmyndighet som ansvarar för sjöövervakning och miljöräddningstjänst till sjöss på uppdrag av regering och riksdag. Under beredskapen för miljöräddning arbetar vi förebyggande med miljöövervakning, samtidigt som vi främjar en hållbar havsmiljö. Vi bedriver även tillsyn och kontroll av fiske, tull, gräns, jakt och naturvård till sjöss. Dessutom arbetar vi för att öka tryggheten genom sjötrafikövervakning och har ständig beredskap för sjöräddning. Dygnet runt, året om finns vi på plats längs Sveriges kust, där vi skyddar liv och miljö, nu och för framtiden.

Kustbevakningen är en arbetsplats som präglas av samarbete och engagemang över områdesgränserna. Här finns engagerade medarbetare med varierande kompetenser vilket skapar en dynamisk arbetsplats med ständiga möjligheter att lära nytt. Kustbevakningen arbetar med och har stort fokus på medarbetarskap och ledarskap och det är därför viktigt att din värdegrund stämmer överens med Kustbevakningens – helhetssyn, välvilja och engagemang. Kustbevakningen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter och rättigheter till alla.

Beskrivning

Kustbevakningen söker en analytiker till planerings- och analysenheten med placering i Karlskrona eller Stockholm.

Avdelningen för strategisk inriktning och ledningsstöd ansvarar för den övergripande styrningen på myndighetsnivå, för beslutsstöd till myndighetens ledning och dialogen med Försvarsdepartementet. Ur ett myndighetsperspektiv ansvarar enheten även för rättslig kvalitetssäkring, kontroll av skydd och säkerhet och kommunikation av verksamheten.

Som analytiker kommer du att vara placerad vid planerings- och analysenheten. Enhetens uppgift är att utveckla och samordna arbetet med styrmodell och långsiktig planering och uppföljning, övergripande frågor inom totalförsvar och samhällets krisberedskap samt att ansvara för övergripande samordning av omvärldsbevakning och nationell och internationell myndighetssamverkan. I ansvarsområdet ingår även projektsamordning och stöd avseende extern finansiering av projekt och miljöledning.

Arbetsuppgifter

Som analytiker arbetar du med att driva och stödja verksamhetsutveckling avseende processer, roller och verksamhetsstöd inom avdelningens ansvarsområde och därmed förbättra Kustbevakningens verksamhet. Detta innebär bland annat att du inom avdelningens verksamhetsområde:

  • medverkar i utredning, remisshantering och analys samt planering och uppföljning av Kustbevakningens verksamhet,
  • samordnar, deltar och leder projekt, arbetsgrupper och förstudier, inom myndigheten och i samverkan med nationella och internationella myndigheter och organisationer,
  • bereder beslutsunderlag till avdelningens ledningsgrupp och myndighetsledningen.
  • Arbetet sker i nära samarbete med andra yrkesroller.
  • Du förutsetts självständigt kunna driva arbetet i dina tilldelade verksamhetsområden och uppdrag.

I rollen som analytiker på Kustbevakningen kommer du att vara involverad i olika verksamhetsfrågor men inriktningen för denna tjänst kommer de närmsta åren att vara myndighetens totalförsvarsarbete.

Kvalifikationer

Du har en akademisk examen med för tjänsten relevant inriktning. Det är meriterande om du har aktuell erfarenhet av myndighetsarbete inom statsförvaltningen. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att ha hållit samman och självständigt drivit större utredningsarbete.

Du är strukturerad med analytisk förmåga och förmåga att skilja huvudsak från bisak. Du intar ett helikopterperspektiv och ser till helheten. Du har ett gott omdöme, personlig styrka och integritet, är prestigelös med god samarbetsförmåga och innehar ett etiskt förhållningssätt. Viktigt för oss är att du är lyhörd med god kommunikativ förmåga i både tal och skrift på svenska såväl som på engelska. Du är utåtriktad är van vid att föredra ärenden och redovisa inför större och mindre grupper. Erfarenhet av samverkan med nationella myndigheter samt EU:s byråer och organ är meriterande.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

För anställning krävs svenskt medborgarskap, drogtest samt säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen.

Kustbevakningen medverkar i utlandsuppdrag och internationella insatser. I anställningen ingår därför en skyldighet att tjänstgöra utomlands i de fall det krävs för verksamheten.

Vid tillsvidareanställning medföljer även en skyldighet att krigsplaceras.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde sker enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Karlskrona eller Stockholm
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer 2024/100
Kontakt
  • Therese Larsson, +46721878734
Publicerat 2024-05-31
Sista ansökningsdag 2024-07-26
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb