Kustbevakningen

Kustbevakningen är en civil statlig beredskapsmyndighet som ansvarar för sjöövervakning och miljöräddningstjänst till sjöss på uppdrag av regering och riksdag. Under beredskapen för miljöräddning arbetar vi förebyggande med miljöövervakning, samtidigt som vi främjar en hållbar havsmiljö. Vi bedriver även tillsyn och kontroll av fiske, tull, gräns, jakt och naturvård till sjöss. Dessutom arbetar vi för att öka tryggheten genom sjötrafikövervakning och har ständig beredskap för sjöräddning. Dygnet runt, året om finns vi på plats längs Sveriges kust, där vi skyddar liv och miljö, nu och för framtiden.

Kustbevakningen är en arbetsplats som präglas av samarbete och engagemang över områdesgränserna. Här finns engagerade medarbetare med varierande kompetenser vilket skapar en dynamisk arbetsplats med ständiga möjligheter att lära nytt. Kustbevakningen arbetar med och har stort fokus på medarbetarskap och ledarskap och det är därför viktigt att din värdegrund stämmer överens med Kustbevakningens – helhetssyn, välvilja och engagemang. Kustbevakningen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter och rättigheter till alla.

Beskrivning
Kustbevakningen söker en IT-tekniker - med inriktning Windowsplattform och print till IT-avdelningen vid Kustbevakningen i Karlskrona

IT-avdelningen har helhetsansvar för utveckling, drift och support av IT-system som används både ombord på fartyg och flygplan samt på kontor. Windows och printrar/printlösningar är två viktiga och vitala funktioner i myndighetens totala behov av kontors-IT.

Som IT-tekniker kommer du att arbeta på Klient och Supportenheten inom IT-avdelningen.

Enheten består idag av tretton medarbetare som bland annat svarar för drift och support av Kustbevakningens kontors-IT.

Tjänsteresor ingår i anställningen, både in- och utrikes. Det geografiska arbetsområdet är hela Sverige, men beroende på var Kustbevakningens land/hav/luftgående enheter befinner sej, kan utlandsresor förekomma. IT-beredskapstjänstgöring, huvudsakligen i hemmet ingår i tjänsten.

Arbetsuppgifter 
Som IT-tekniker - med inriktning mot Windowsplattform och printrar blir dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • - Daglig drift, support och förvaltning av Windows klienter och printrar.
  • - Medverka i utvecklingsarbeten inom klientplattformen
  • - Deltaga i upphandlingar inom arbetsområdet
  • - Dokumentationsarbete inom arbetsområdet

Kvalifikationer
Som sökande har du lägst gymnasieutbildning med eftergymnasial utbildning inom IT-området eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga av arbetsgivaren. Minst 5 års erfarenhet av drift och support i en komplex supportorganisation i en Microsoft Windowsmiljö. Flera års erfarenhet av drift och support av printlösningar inom offentlig sektor eller stora organisationer

 

Meriterande är om du har:

  • Kunskaper inom Applikationspaketering
  • Kunskaper inom SCCM/CM samt scriptning i PowerShell
  • Kunskap om säkra Printlösningar
  • Kunskap inom Citrix virtual apps

Windows klientplattform och Print-miljön i Kustbevakningen är mycket viktiga funktioner och vi ser en ökad användning i framtiden, därför lägger vi mycket stor vikt vid din förmåga att ta till dej nya tekniker och lära nya saker. Plattformarna används i hela Kustbevakningen, både på Kuststationer och i våra sjögående enheter,  därför är samverkan och samarbete med så väl intern personal som externa kontaktytor viktigt. Du är kommunikativ, lyhörd med mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, på svenska såväl som på engelska.

Som person är du även strukturerad, noggrann, analytisk och engagerad samt kan se saker ur ett helhetsperspektiv.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer planeras till vecka 26 eller enligt överenskommelse.

Villkor
Anställningen är tillsvidare med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

För anställning krävs svenskt medborgarskap, körkort för personbil, drogtest samt säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen.

Kustbevakningen medverkar i utlandsuppdrag och internationella insatser. I anställningen ingår därför en skyldighet att tjänstgöra utomlands i de fall det krävs för verksamheten.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Karlskrona
Län Blekinge län
Land Sverige
Referensnummer 2024/102
Kontakt
  • Enhetschef, Anders Hjelmberg, 072-1878601
Facklig företrädare
  • SACO/SRAT, TULL-KUST och Seko kontaktas via Kustbevakningens växel , 0776-707000
Publicerat 2024-06-04
Sista ansökningsdag 2024-06-23

Tillbaka till lediga jobb